Lauri Markkanen tehoili komean tupla-tuplan

© Kuva: Getty Images

Lauri Markkanen palasi oikeutetulle paikalleen aloitusviisikkoon ja tehtaili 21 pistettä ja 10 levypalloa, kun Chicago Bulls hävisi NBA:ssa Indiana Pacersille 90-96.

Aloitettuaan loukkaantumisen jälkeisen avauspelinsä vaihdosta, Bullsin uunituore päävalmentaja Jim Boylen pisti Markkasen aloitusviisikkoon, kuten totuttu jo suomalaisen tulokaskaudelta.

Markkanen osoitti saman tien, että loukkaantuminen on jo historiaa. Ensimmäiset viisi pistettä syntyivät kaukaa ja läheltä: kolmosella ja kahden käden donkilla. Kokonaisuudessaan Markkanen esitteli suomalaista heittotaitoa viidellä upotetulla kolmosella.

Markkanen pelasi 32 minuuttia heittäen pelitilanneheittonsa 8/24 ja kolmosensa 5/13. 21 pisteen ja 10 levypallon lisäksi ”Finnisher” keräsi tilastosarakkeeseensa yhden syötön, kaksi riistoa ja yhden torjunnan.

Bulls ja Pacers pelasivat päittäin kolme neljännestä, kunnes indianalaiset nappasivat tahtipuikon käsiinsä viimeisellä jaksolla. Tappio oli Bullsille seitsemäs peräkkäinen.

Seuraavan kerran Bulls pelaa perjantain ja lauantain välisenä yönä Oklahoma City Thunderia vastaan vieraissa.

Muissa otteluissa Damian Lillardin 33 pistettä eivät riittäneet tuomaan voittoa Portlandille, kun Luka Doncicin (21/9) johdolla Dallas nappasi pisteet. Orlando haki voiton Miamista, Sacramento kukisti Phoenixin ja Utan kuritti San Antoniota.

NBA:n viime yön tulokset:
Indiana-Chicago 96-90
Miami-Orlando 90-105
Dallas-Portland 111-102
Phoenix-Sacramento 105-122
Utah-San Antonio 139-105

Lähde: Koripalloliiton tiedote