Yhdysvalloissa naisten NCAA:ssa toista kauttaan pelaava Marika Korpinen jatkoi lupaavia esityksiään George Masonin kotivoittoon päättyneessä ottelussa. Sara Rokkasen Toledo ja Lotta-Maj Lahtisen Georgia Tech pysyttelivät voittojen tiellä.

George Mason jatkoi puhtaalla pelillä kotiluolassaan EagleBank Arenalla ja otti kauden kolmannen kotivoittonsa kaatamalla Delawaren numeroin 46-72 (20-31). Marika Korpinen heitti aloitusviisikosta joukkueensa kolmanneksi korkeimman pistemäärän 13 pistettä, nappasi kuusi levypalloa ja tarjoili kaksi syöttöä 27 minuutissa. Kuluvalla kaudella Korpinen on tehoillut vakuuttavalla 8.6 pisteen keskiarvolla.

Kia Vaalavirran San Francisco otti ansaitsemansa 86-75 (52-39) -vierasvoiton ottelussa Sacramento Statea vastaan. Vaikka kotijoukkue tuli viimeisellä neljänneksellä rinnalle ja ohi, ”Dons” onnistui kuitenkin palauttamaan momentuminsa ja karkaamaan yhdentoista pisteen voittoon. Vaalavirta vakuutti jälleen otteillaan viimeistellen yhdeksän pistettä, yhden levypallon, kolme syöttöä sekä yhden riiston 23 minuutissa ennen virhetilinsä täyttymistä.

Lahtisen Georgia Tech jälleen voitokkaana

Georgia Tech nappasi kauden seitsemännen voittonsa nujertaessaan Alabama Staten selkeästi lukemin 42-69 (19-39). Lotta-Maj Lahtinen osoitti ottelussa monipuolisuuttaan upottaen 19 minuutissa viisi pistettä, kauhomalla kaksi levypalloa, jakamalla kolme syöttöä sekä riistämällä kolmesti.

Manhattan nappasi voiton pitkän tauon jälkeen päihittämällä Lafayetten kotikentällään lukemin 49-60 (24-35). Tuuli Menna urakoi kotijoukkueelle 21 minuutissa viisi pistettä, kaksi levypalloa sekä yhden syötön. Sini Mäkelä viihtyi kentällä yhdeksän minuuttia taistellen Manhattanille kaksi levypalloa.

Toledo neljän ottelun voittoputkessa

Sara Rokkasen Toledo rynni neljänteen peräkkäiseen voittoonsa kukistamalla Cleveland Staten numeroin 65-60 (29-33). Rokkasen pistesaldo jäi vaatimattomaan kahteen pisteeseen, mutta lisäksi PuHu-kasvatti urakoi joukkueellen neljä levypalloa, neljä syöttöä sekä kolme riistoa 28 minuutissa.

Elina Koskimies ja American joutuivat toteamaan Virginian paremmaksi tämän noustessa viimeisellä neljänneksellä harmittavasti ohi ja viemällä pisteet kotiin loppunumeroin 54-57 (34-25). Koskimiehen 25 minuutin uurastus tuotti tällä kertaa totuttua vaisummat kolme pistettä sekä kolme levypalloa.

Hofstralle niukka jatkoaikatappio

Hofstran joulukuun ensimmäinen ottelu Holy Crossia vastaan eteni tasaisesti venyttäen kohtaamisen jatkoajalle asti, jossa Hofstra joutui lopulta taipumaan luvuin 66-72 (31-34, 62-62). Marianne Kalinin tilastosarake täyttyi kolmesta pisteestä, yhdestä levypallosta sekä yhdestä syötöstä 17 minuutin aikana. Sandra Karsten merkkautti seitsemässä minuutissa yhden syöttöpisteen.

Ella Väätäsen Long Island tavoittelee edelleen kauden ensimmäistä voittoaan, eikä ottelu Michigania vastaan tuottanut toivottua tulosta, vaan kotijoukkue vei voiton nimiinsä rumin lukemin 38-83 (19-48). Koko joukkue kärsi heikosta heittoprosentista ja Väätänenkin ylsi tehoissaan vain kolmeen pisteeseen ja yhteen levypalloon 25 peliminuutin aikana.