Chicago Bullsin ympärillä pyörivä mylly ei näytä laantuvan, kun uusimmaksi puheenaiheeksi on noussut kesän tähtihankinta Jabari Parkerin pienentynyt rooli.

Viime yön ottelussa Parker käväisi kentällä vain neljän minuutin ajan eikä pelannut toisella puoliajalla lainkaan. Parker pelaa mieluiten nelospaikkaa, mutta hänen edellään nokkimisjärjestyksessä ovat Lauri Markkanen ja Bobby Portis. Hän on ajoittain pelannut myös pienemmän laiturin tontilla. Kun sekä Markkanen että Portis olivat loukkaantuneina, Parker pelasi tehokkaasti hyökkäyksessä tilastoiden useita yli 20 pisteen pelejä.

Chicagon oma poika siirtyi kesällä Milwaukeesta Bullsiin kahden vuoden ja peräti 40 miljoonan dollarin hintalapulla, joista jälkimmäinen vuosi on seuran optiolla.

Päävalmentaja Jim Boylen kertoi Parkerin vähäisen peliajan syyn olleen taktinen.

– Se johtui matchupista. On vaikea pelata kolmella nelospaikan pelaajalla. Joukkue ei ole yhdestä pelaajasta tai matchupista kiinni. Kyse on joukkueesta ja pelaat ne minuutit, kun olet kentällä ja kun et ole, niin tuet joukkuekavereitasi. Meillä on vielä paljon pelejä jäljellä ja tulemme tarvitsemaan kaikkia pelaajiamme, Boylen totesi ESPN:n mukaan.

ESPN:n lähteiden mukaan Parkerille ei ole juuri luvassa peliaikaa jatkossakaan. On siis hyvin epätodennäköistä, että Parkerin ensi kauden optiota käytettäisiin. ESPN:n osaa myös kertoa, ettei hän ole edustajineen vielä väläytellyt sopimuksen ulososton mahdollisuutta, mutta se saattaa tulla ajankohtaiseksi siirtoikkunan lähestyessä.