Naisten NCAA-kentillä Nina Augustin nakutti kauden korkeimmat pistelukemansa Robert Morrisin palatessa voittojen tielle. Lotta-Maj Lahtinen osoitti monipuolisuuttaan Georgia Techin ottaessa kauden kahdeksannen voittonsa.

Nina Augustinin Robert Morris palasi voitonkantaan pitkän tauon jälkeen kaataessaan Pitt-Johnstownin 53-73 (22-29). Augustin oli loistavassa vireessä heittäen kauden korkeimman pistelukemansa 13 pistettä ja ollen samalla joukkueensa toiseksi paras pistenainen. Lisäksi Augustin tarjoili kaksi syöttöä, repi yhden levypallon ja riisti kahdesti 20 minuutissa.

Kia Vaalavirran San Francisco sai vieraakseen hallitsevan Big West- konferenssin voittajan UC Davisin. ”Donsin” toisen puoliajan 46 pisteen ilottelu ei kuitenkaan tuottanut toivottua palkintoa, vaan kotijoukkue joutui lopulta taipumaan niukasti 70-68 (29-22). Vaalavirta toi aloituksesta joukkueelleen 10 pistettä ja yhden syötön 24 minuutissa.

Lahtisen Georgia Tech kolmen ottelun voittoputkessa

Georgia Tech lunasti kauden kahdeksannen voittonsa nujertamalla Kennesaw Staten suvereenisti 35-60 (17-31). Lotta-Maj Lahtinen kirjautti tilastoriviinsä 17 minuutissa kolme pistettä, kaksi levypalloa, viisi syöttöä ja yhden riiston.

Elina Koskimiehen American päätti ensimmäisen puoliajan tasapisteisiin vierasottelussa Penn Statea vastaan, mutta toinen puolisko meni selkeästi vieraiden komennossa ja Penn State viimeisteli taululle loppunumerot 59-80 (33-33). Seniorikauttaan pelaava Koskimies kantoi jälleen paljon vastuuta ja urakoi 35 minuutissa 12 pistettä, viisi levypalloa ja kolme syöttöä.

Variksen Grand Canyonille kaksi takaiskua

Venla Variksen Grand Canyon sai alkuviikosta kotikentällä vastaansa tähän mennessä pelkkiä voittoja napsineen Portland Staten. Kotijoukkueen onnistui pitää vieraat kauden matalimmassa pistelukemassa, mutta joutui kuitenkin taipumaan niukasti luvuin 60-55 (25-24). Varis oli joukkueensa toiseksi paras pistenikkari upottaessaan yhdeksän pistettä 14 peliminuutin aikana.

Viime yön ottelussa Grand Canyon taisteli tiukasti Long Beach Statea vastaan, mutta joutui myöntymään tappioon loppunumeroin 50-57 (24-30). Varis viihtyi kentällä 23 minuuttia ja tehtaili jälleen yhdeksän pistettä, nappasi yhden levypallon sekä riisti kertaalleen.

Rajala avasi pistetilinsä

Sofia Rajalan Purdue Fort Wayne kaatoi Goshenin kotonaan lukemin 45-86 (21-48). Rajala avasi kauden toisessa ottelussaan pistetilinsä merkkauttamalla viidessä peliminuutissa yhden pisteen, yhden levypallon ja yhden syötön.

Ella Väätäsen Long Islandin pitkä tappioputki sai edelleen jatkoa, kun New Jerseystä vieraaksi saapunut NJIT nujersi kotijoukkueen luvuin 72-51 (38-25). Väätänen upotti 16 minuutissa yhden kolmosen ja torjui kolmesti.

Manhattan kohtasi vuoden viimeisessä kotiottelussaan Sacred Heartin. Kauden kolmas kotivoitto jäi kuitenkin haaveeksi, sillä loistavaa yhteispeliä osoittanut vierasjoukkue vei ottelun nimiinsä luvuin 74-46 (34-21). Suomalaiskaksikon panos jäi ottelussa vaisuksi Sini Mäkelän napatessa 12 minuutissa kolme levypalloa ja Tuuli Mennan kaapiessa 13 minuutissa yhden levypallon.