Chicago Bullsin päävalmentajaksi noussut Jim Boylen kehuskelee vahvalla siteellään Lauri Markkaseen.

Boylen on ollut Markkaselle läheinen heti siitä saakka, kun Markkanen siirtyi varaustilaisuuden kaupan myötä Chicagoon. Boylen oli EM-kisoissa Helsingissä seuraamassa Markkasen otteita ja myös viime kesän aikana MM-karsinnoissa hän katsoi suojattinsa päälle.

– On ollut siunaus, kun menin Eurooppaan kahtena edellisvuotena ja vietin aikaa hänen valmentajiensa ja perheensä kanssa, joten meillä on vahva side. Hän voi katsoa minuun ja minä häntä ja me tiedämme tarkalleen mitä mietimme ja mitä pitää tehdä. Se on minulle selkeä etu, Boylen totesi chicagolaisen Sun-Timesin mukaan.

Boylen pitää Markkasta Bullsin tulevaisuuden tähtenä.

– Hän on yksi seuramme kulmakivistä tulevaisuudessa. Hänellä on luonne ja halu olla supertähti tässä sarjassa ja kyse on vain oikeanlaisten askeleiden ottamisesta. Jos pystymme pitämään hänet terveenä, niin hänestä voi tulla se pelaaja. Olen innoissani, kun meillä on tuollainen pelaaja. Hän on pelaaja, joka kuuntelee valmennusta, hyväksyy valmennuksen, haluaa olla valmennettavana, haluaa oppia ja haluaa että häntä pusketaan. Se sopii meille ja minulle erinomaisesti, Boylen hehkuttaa.

Boylen kehuu myös Markkasen nöyrää luonnetta.

– Yksi asia mitä rakastan hänessä on se, että mitkä tahansa minuutit annamme hänelle, mikä tahansa rooli hänellä on, niin hän on niistä kiitollinen. Ja kun hän ei pelaa, hän on joukkuepelaaja. Hänestä ei löydy mitään itsekästä.