Loppiaispäivän ainoassa Korisliiga-kamppailussa Tampereen Pyrintö vankisti asemiaan sarjataulukon kolmantena kaatamalla vieraskentällä Uudenkaupungin Korihait koriluvuin 71–83 (37–46). Korihaille tappio puolestaan tiesi sitä, että asema sarjajumbona säilyy edelleen.

Avauspuoliskolla Pyrintö oli jatkuvasti juuri riittävän paljon kotijoukkuetta parempi. Edelleen ilman Antero Lehtoa ja Joonas Cavenia pelaavan Pyrinnön pelaajisto kantoi vastuuta läpi ottelun äärimmäisen tasaisesti.

Korihaiden paras pelillinen jakso osui kolmannelle neljännekselle, jolloin kotijoukkue käväisi myös johtoasemassa. Pyrintö päätti jakson kuitenkin tylyn erinomaisesti ja pääsi päätösneljännekselle kahdeksan pisteen johdossa.

Pyrinnön loistokas kolmannen jakson lopetus siivitti vierasjoukkueen aina voittoon asti. Korihait ei pystynyt vastamaan tamperelaisjoukkueen spurttiin, vaan kotijoukkue joutui toteamaan Pyrinnön paremmakseen.

Korihaiden parhaat pelaajat olivat kotiyleisönsä silmien alla debytoinut Chris Jenkins (16/8) ja kapteeni Marius Van Andringa (15/2). Brandon Conley (10/11) kasasi tilastoihin tupla-tuplan ja pelintekijä Mario Edwards jakoi yhdeksän syöttöä.

Pyrinnöltä seitsemän pelaajaa teki yhdeksän pistettä tai enemmän. Taistelija Kevin Johnson Jr. (13/10) oli joukkueensa ainut tupla-tuplan saavuttaja. Eron Harris (16/3/3s) oli vierailijoiden paras pistemies. Viime kautena vielä Korihaita kipparoinut Justus Kilpinen (12/6) pelasi entisellä kotiparketillaan totutun vakuuttavasti.

Pyrinnöllä on nyt kasassa 11 voittoa ja seitsemän tappiota. Korihaiden saldo on neljä voittoa ja 13 tappiota.

Joukkueet kohtaavat toistamiseen jo keskiviikkona. Tuolloin Pyrintö toimii isännän roolissa Pyynikillä.