Uuden vuoden ensimmäisen viikon otteluissa Yhdysvaltojen yliopistosarja NCAA:ss erottuivat 21 pistettä heittänyt Edon Maxhuni ja Lassi Nikkarinen, joka oli vauhdissa kahdessa Montana Staten voitossa.

Viimeisessä konferenssin ulkopuolisessa ottelussaan Maxhuni ja Long Beach State antoivat myrskyvaroituksen höykyttäen Bethesdaa 52-124 (25-53). Maxhuni toi tulivoimaa penkiltä skoraten 21 pistettä, hakien neljä levypalloa ja jakaen kolme syöttöä. Maxhuni heitti kolmosensa kuusi kahdeksasta yrityksestä.

Big Sky -konferenssissa viime torstaina Montana State päästi Lassi Nikkarisen irti 20 minuutin ajaksi Portland Statea vastaan 88-98 (38-48). Nikkarinen kiitti ja kumarsi tehtaillen 10 pistettä, yhden levypallon ja kolme syöttöä ennen virhetilinsä täyttymistä.

Viikonloppuna Sacramento Statea vastaan Nikkarisen oivat otteet jatkuivat, kun Montana State nousi toisella puoliajalla 70-84 (39-35) -voittoon. Nikkarinen pelasi tällä kertaa 29 minuuttia, joiden aikana hän väänsi 14 pistettä, yhden levypallon, neljä syöttöä ja neljä riistoa. Valtaosan pisteistään Nikkarinen heitti vapaaheittoviivalta 10/12.

Gustavson monipuolisena Richmondin tappiossa

Atlantic 10 -konferenssin avausottelussa Andre Gustavson ja Richmond taipuivat Daytonille 48-72 (18-29). Viimeisessä kahdessa pelissä niukasti minuutteja saanut Gustavson pelasi tällä kertaa 21 minuuttia, joiden aikana hän heitti neljä pistettä, noukki neljä levypalloa ja tarjoili neljä syöttöä.

Konferenssin ulkopuolisessa ottelussa Tuukka Jaakkola ja Cal Poly tekivät selvää jälkeä Holy Namesista 47-68 (21-33). Jaakkola pelasi 21 minuuttia vääntäen tilastosarakkeeseensa kolme levypalloa, yhden syötön ja yhden riiston.

Tomas Murphyn Northeastern hävisi Hofstralle 72-75 (34-40) Justin Wright-Foremanin (42/6) summerin peitonneella haamuheitolla. Murphy pelasi yhdeksän minuuttia heittäen neljä pistettä ja napaten yhden levypallon.

Raitasen konferenssipelit käyntiin

WCC-konferenssin avausottelussa Remu Raitasen San Francisco oli voitokas, kun Saint Mary’s kaatui 72-76 (33-40). Raitanen pelasi kahdeksan minuuttia säkittäen kuusi pistettä, napsien kolme levypalloa ja jakaen yhden syötön.

Viikonloppuna San Franciscon tiukat ottelut jatkuivat, kun ”Dons” kukisti Pepperdinen 72-69 (35-40). Raitanen ansaitsi 14 peliminuuttia, joiden aikana hän nosti kaksi pistettä, haki yhden levypallon ja antoi yhden syötön.

Viime torstaina Elias Valtosen Arizona State hävisi Pac-12-konferenssin avausottelussaan Utahille 96-86 (39-43). Valtonen pelasi yhden minuutin ilman tilastomerkintöjä.

Viikonloppuna Arizona taas nappasi voiton Coloradosta loppulukemin 61-83 (26-44). Valtonen kirjasi itselleen yhden syötön yhdessä minuutissa.