Korisliiga-joukkueessa kuohuu – potkut saaneella valmentajalla ja seuralla isot näkemyserot

Korisliigassa yhdeksäntenä majaileva Kobrat on purkanut päävalmentaja Lars Ekströmin sopimuksen.

Ekström on toiminut Kobrien korisliigajoukkueen valmentajana puolitoista vuotta. Ekström aloitti Kobrien peräsimessä kauden 17-18 alkaessa. Joulukuun alussa Ekström joutui kuitenkin jäämään pitkälle sairaslomalle, joka jatkui kauden loppuun saakka. Ekströmin kanssa tehtiin uusi kuluvaa kautta koskeva sopimus ja työt alkoivat 1.6. Tällä kaudella Ekström ehti valmentamaan Kobria 18 ottelussa ennen kuin sopimus purkaantui.

Kobrat ilmoittaa kotisivuilleen kirjoittamassa tiedotteessaan, että sopimuksen purkamisen syynä oli Ekströmin työvelvoitteiden laiminlyönti.

– Oli hieno asia, että Lars tervehtyi vaikeasta sairaudestaan ja se mahdollisti uuden valmentajasopimuksen tekemisen hänen kanssaan. Valitettavasti nyt kuitenkin kävi niin, että Lars on jättänyt saapumatta työpaikalleen ja samalla laiminlyönyt työvelvoitteensa, jonka vuoksi hänen työsopimuksensa on purkaantunut. Olemme olleet asiasta hieman epätietoisia, koska hän ei ole palauttanut myöskään työsuhdeasuntonsa avaimia eikä meillä näin ollen ole tietoa hänen liikkeistään. Olisimme toki mielellämme pitäneet hänet edelleen joukkueessa, mutta hän on nyt tehnyt tällaisen ratkaisun ja toivotamme hänelle kaikkea hyvää tulevaisuudessa, Kobrat kirjoittaa sivuillaan.

Ekström kertoi aiemmin Ilta-Sanomissa, ettei pystynyt jatkamaan enää seuran tehtävissä.

– Näkemykseni koripallosta ovat erilaiset seurajohdon kanssa. Ristiriita on perustavanlaatuinen.  Edellytykseni jatkaa työtä Kobrissa on viety, Ekström kertoi lehden haastattelussa.

Ekströmillä on mahdollisuus hakea sopimuskautensa palkkasaatavia vielä oikeusteitse.

- Olen valmis oikeuteen, Ekström totesi.

Ekströmin lähdön jälkeen Kobrien Ville Turja otti ainakin väliaikaisen vastuun Kobrien valmentamisesta. Turja on ollut pelaamisen ohella Kobrien apuvalmentajana useita vuosia ja toimi Kobrien viimeisinä I-divisioonakausina myös päävalmentajana. HKVT-tutkinnon hän suoritti viime keväänä. Kobrissa käydään tulevina viikkoina läpi tapahtuneita muutoksia ja mietitään miten seura jatkaa tästä eteenpäin.

Lähteet: Kobrien kotisivut, Ilta-Sanomat


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.