Kymenlaakson derbyssä KTP-Basket nappasi jälleen pidemmän korren, kun Kouvolan Kouvot vieraili Kotkassa. KTP:n voittolukemat olivat tällä kertaa 95–87 (43–41).

KTP on kaatanut paikallisvastustajansa tällä kaudella jo kolmesti. KTP vankisti samalla asemiaan sarjataulukon kakkosena 13 voitollaan. Kouvot sen sijaan jatkaa Korisliigan kuudentena yhdeksällä voitolla 19 ottelusta.

Perjantainen ottelu oli läpikotaisin tasainen. Tosin KTP oli joukkueista se, joka kävi muutamaan otteeseen etumatkalla. Toisella jaksolla kotijoukkue kaasutteli parhaimmillaan jo 13 pisteen karkumatkalle. Kouvot kuitenkin keräsi aikalisällä rivinsä kasaan ja nousi nopeasti tasoihin vielä ennen puoliaikataukoa.

Jälkimmäisellä puoliskolla paikalliskamppailussa johtoasema vaihtui tiuhaan. Päätösneljänneksellä KTP oli joukkueista tehokkaampi. Kotijoukkueen 31 pisteen jakso siivitti KTP:n kolmanteen voittoon paikalliskohtaamisissa.

KTP:n pisteet jakaantuivat kuudelle

KTP:n voiton takeena toimi erinomainen levypallopelaaminen. Kotkalaisjoukkue voitti levypallot 40–29.

Huolimatta levypalloalivoimastaan sai Kouvot ottelussa 12 pelitilanneheittoa enemmän lähinnä KTP:n 16 menetyksen johdosta.

Kouvojen tehomiehenä myllersi liukas sisäpelaaja Brian Asbury (27/9). David Gonzalvez (17/4/6s) toi penkiltä vierasjoukkueelle roppakaupalla taistelutahtoa.

KTP:n pisteistä vastasi tasaisesti kuusi pelaajaa. Ainoa aloitusviisikon ulkopuolelta korinteossa onnistunut oli Michael Pounds (10/5). KTP:n aloitusviisikon jäsenet tekivät kaikki vähintään 16 pistettä. Suurimman pistemäärän latoi Donte Thomas (19/15).

KTP joutui tulemaan toimeen kolmella ulkomaalaisvahvistuksella, koska heittohirmu Matt Williams Jr. jätti joukkueen viikko sitten. Williamsin poissaolo näkyi etenkin KTP:n heittovalinnoissa, sillä kotkalaiset laittoivat pallon ilmaan kaaren takaa ainoastaan 12 kertaa.