Tampereen Pyrintö kaatoi kotiparketillaan vierailleen Kaarinan Ura Basketin 95–60 (55–34). Voitto oli Pyrinnölle viides peräkkäinen. Uralla sen sijaan tappiota on kertynyt putkeen jo kuusi.

Pyrintö teki ensimmäisellä puoliajalla tasaista työtä. Kotijoukkue vei avauspuoliskon molemmat neljännekset kaksinumeroisella erolla. Pyrintö ratkaisi ottelun viimeistään kolmannella jaksolla, jonka tamperelaiset voittivat 23–11. Päätösneljänneksellä Pyrintö otti hieman jalkaa pois kaasulta, 17–15.

Pyrinnöltä kuusi miestä ylsi yli kymmeneen pisteeseen. Upeaa kautta pelaava kapteeni Osku Heinonen jatkoi tehokasta työskentelyään takomalla 24 pistettä. Kevin Johnson Jr. (13/13) oli joukkueensa ainut tupla-tuplan tekijä.

Pyrinnöltä uupui kokoonpanostaan edelleen muun muassa Antero Lehto, Joonas Caven ja Lassi Kilpinen.

– Ennen peliä puhuimme, että palloa pitää pelata sisään tänään ja siinä minun mielestäni onnistuimme. Voitimme myös levypallot kahdellakymmenellä, joten siihen täytyy olla tyytyväinen. Aika ehjä esitys tänään koko joukkueelta – meidän nuoret akatemiapelaajat pelasivat jälleen todella hienosti, Heinonen kehui Joni Pohjosta ja Tuomas Flinckiä Korisliigan sivuilla.

Pyrintö oli kentällä lähes kaikessa Uraa edellä. Kotijoukkue voitti levypallot 55–35. Lisäksi Ura menetti pelivälineen peräti 23 kertaa.

Uran paras oli takamies Fiifi Aidoo (11/2).

– Vastustajalla oli tänään 23 hyökkäyslevypalloa ja meillä 23 menetystä, joten silloin on vaikea kamppailla voitosta. Olemme aika syvissä vesissä, pelaamme tällä hetkellä huonointa koripalloa koko Korisliigassa. Se on aika raskas juttu, mutta joudun tässä toistamaan samoja juttuja koko ajan, Uran päävalmentaja Kristian Palotie mietti.

– Etsimme vieläkin joukkueen identiteettiä ja meillä alkaa vihdoin olla pelaajia treeneissä, mutta kyllähän se fakta on että jos tammikuun 15. päivä pelaamme tällaista peliä, niin myös valmennus on tehnyt virheitä.

Pyrinnön pelit jatkuvat lauantaina Lapualla. Uran kausi jatkuu ensi tiistaina Kotkassa.