Susijengi pelaa viimeiset ja ratkaisevat MM-karsintaottelut helmikuun lopussa Ranskaa ja Venäjää vastaan. Susijengi lähtee otteluihin selkä seinää vasten, mutta Erik Murphy ei ole menettänyt toivoaan.

Suomen on voitettava molemmat ottelunsa selvitäkseen tänä vuonna Kiinassa pelattavaan MM-lopputurnaukseen. Murphyn mukaan Susijengin pelaajat eivät ole luovuttaneet.

– Et voi koskaan murtaa suomalaista. Ja jos hän on maissa, et tiedä sitä, Murphy sanoo FIBA:n sivujen haastattelussa.

On jälleen varmaa, että Susijengi saa kotiyleisön tuen taakseen, sillä Ranskaa vastaan pelattava kotiottelu on jo loppuunmyyty. Murphy kehuukin tunnelmaa Susijengin peleissä.

– Joka kerta, kun pelaamme kotona, fanimme ovat uskomattomia. Pelit ovat aina loppuumyytyjä ja he ovat aina hulluja. Fanien kannustus on mahtavaa. Vuosien edetessä huuma vain kasvaa.

Suomen MM-haaveet kokivat pienen kolauksen edellisen MM-ikkunan aikana, kun Suomi menetti selvän johtoaseman Venäjää vastaan ja hävisi lopulta jatkoajalla.

– Tulee varmasti olemaan vaikeaa, mutta meillä on mahdollisuudet. Meidän täytyy voittaa molemmat ottelut. Kotona tunnelma aina olevamme vahvoilla. Luonnollisesti Venäjä voitti meidät siinä kovassa ottelussa. Meidän täytyy voittaa Venäjä Venäjällä. Siitä tulee vaikeaa, mutta pystymme siihen.