BC Nokia teki riskihankinnan – ”High-risk, high-reward”

© Kuva: Getty Images

BC Nokia on tehnyt pelaajasopimuksen Olimpija Ljubljanasta siirtyvän 191-senttisen Jalek Feltonin, 20, kanssa. Samalla Näädät tiedottaa, että Johnathan Hudsonin try-outia ei jatketa.

Lukion päätyttyä ’98-syntynyt Felton oli ESPN:llä rankattu viiden tähden lupaukseksi ja ikäluokkansa 28. parhaaksi pelaajaksi. Suuren lupauksen tie vei suureen kouluun, kun Felton liittyi maineikkaan North Carolinan yliopiston vahvuuteen kaudeksi 2017/18.

North Carolinassa Felton ehti pelata 22 ottelua 2,9 pisteen, 0,9 levypallon ja 1,6 syötön keskiarvoilla. Julkistamattomista syistä kauden puolessa välissä hänen pelinsä keskeytettiin yliopiston toimesta.

NBA-pelaaja Raymond Feltonin siskonpoika ei enää palannut North Carolinaan kuluvaksi kaudeksi, vaan solmi kesällä ammattilaissopimuksen Olimpija Ljubljanan kanssa. Slovenian pääsarjassa Felton pelasi kaksi ottelua kirjaten keskimäärin 5,5 pistettä, 1,0 levypalloa ja 1,0 syöttöä 16,0 minuutissa.

– Kun seurajohto kysyy, että haluaisitko valmentaa NBA-potentiaalin omaavaa nuorukaista, niin kyllä siinä valmentajana innostuu erittäin mielenkiintoisesta mahdollisuudesta, Näätien päävalmentaja Ville Tuominen kertoo seuran tiedotteessa.

– Jos haluamme antaa itsellemme mahdollisuuden pudotuspeleissäkin otteluita voittaa, niin tarvitsemme x-factoria, jolla on potentiaali ratkoa pelejä jopa Korisliigan huippujoukkueita vastaan. Tässä tilanteessa meillä oli mahdollisuus tällaiseen ”high-risk, high-reward” -ratkaisuun ja nyt ei ainakaan mielenkiintoa tule keväästä puuttumaan!

Lähde: BC Nokian tiedote