Elina Koskimies ja Nina Augustin esittivät loisto-otteita molempien johdattaessa joukkueensa jo viidenteen peräkkäiseen voittoon naisten NCAA:ssa. Lotta-Maj Lahtinen sai vastuuta kovassa paikassa Georgia Techin napatessa taisteluvoiton Syracusesta.

Neljättä yliopistokauttaan pelaava Elina Koskimies oli loistovireessä johdattaessaan Americanin viidenteen peräkkäiseen voittoonsa Patriot Leaguen ottelussa Lehighia vastaan numeroin 61-53 (35-28). Koskimies oli joukkueensa tehokkain pistenainen heittäessään 38 peliminuutissa komeat 20 pistettä, joista viisi syntyi vapaaheittoviivalta. Seniori merkkautti tilastoriviinsä lisäksi kolme riistoa, kaksi levypalloa sekä kaksi syöttöä.

Lotta-Maj Lahtisen Georgia Tech teki ACC-konferenssissa loistavan nousun taistellessaan tappioasemasta voittoon ja ottamalla kovan päänahan kaataessaan valtakunnallisesti 12. rankatun Syracusen luvuin 55-65 (35-25). Lahtinen ansaitsi komeat 38 minuuttia peliaikaa sekä paikan avauksessa, josta hän kiitti kirjauttamalla kaksi pistettä, kuusi levypalloa, kolme syöttöä ja kolme riistoa.

Augustin tehokkaana viidennessä peräkkäisessä voitossa

Nina Augustinin 27 minuutin uurastus siivitti Robert Morrisin viidenteen peräkkäiseen voittoonsa NEC-konferenssissa. Joukkue onnistui varastamaan niukan vierasvoiton Bryantista Augustinin viimeistellessä vapaaheittoviivalta loppunumeroiksi 60-57 (27-23). Augustin lukeutui joukkueensa tärkeimpiin onnistujiin pussittaessaan 10 pistettä, jakaessaan kaksi syöttöä ja napatessaan yhden levypallon.

Kia Vaalavirran tähdittämä San Francisco jatkoi tappioputkeaan kaatuessaan kymmenellä pisteellä Pacificille loppunumeroin 85-75 (41-47). Vaalavirta uurasti ottelussa 29 minuuttia ja merkkautti itselleen neljä pistettä ja yhden koriin johtaneen syötön.

Ella Väätänen ja Long Island kokivat jo viidennen NEC-konferenssin tappionsa Fairleigh Dickinsonin päihittäessä kotijoukkueen numeroin 69-52 (35-24). Väätänen toi joukkueelleen aloituksesta kaksi pistettä, kaksi levypalloa, kolme torjuntaa ja yhden syötön 22 minuutissa.

Korpinen ja Rokkanen tappioasemasta voittoihin

A-10-konferenssissa Marika Korpisen George Mason nousi toisen puoliajan vahvoilla esityksillä tappioasemasta voittoon nujertaessaan George Washingtonin vieraissa numeroin 64-60 (26-33). Aloitusviisikossa otteluun lähtenyt Korpinen nakutti 20 minuutissa viisi pistettä, kauhoi yhden levypallon sekä tarjoili yhden syötön.

Sara Rokkasen Toledo löysi puoliajalla uuden vaihteen ja jyräsi tappioasemasta reiluun voittoon päihittäessään arkkivihollisensa Bowling Greenin numeroin 79-65 (33-41). Rokkanen jakoi 17 minuutissa kolme syöttöä ja otti yhden puolustuslevypallon.

MAC-konferenssissa Northern Illinois otti tärkeän kotivoiton kaataessaan Akronin lukemin 59-70 (30-29). Ninni Salmi nappasi 10 minuutissa joukkueelleen neljä levypalloa.

Manhattan ensimmäiseen konferenssivoittoon

Manhattan pääsi juhlimaan MAAC-konferenssin ensimmäistä voittoaan nujertamalla Ionan vähäkorisessa ottelussa lukemin 33-55 (13-25). Sini Mäkelä jäi yhdeksässä peliminuutissaan pisteittä, mutta vei nimiinsä kaksi levypallotilannetta.

Toisessa ottelussaan Manhattan päästi Riderin ensimmäisessä erässä etumatkalle eikä saanut kurottua eroa enää umpeen, vaan Rider vei voiton kymmenellä pisteellä lukemin 73-63 (37-27). Mäkelä merkkautti 10 minuutissa kaksi levypalloa sekä yhden syötön. Tuuli Menna ei pelannut kummassakaan ottelussa.

Karsten pirteänä Hofstran viisikossa

Tahmean startin CAA-konferenssiin saanut Hofstra koki jälleen takaiskun hävitessään Delawarelle kotonaan luvuin 78-59 (38-27). Hofstran Marianne Kalin tuki joukkuettaan kuudella pisteellä, viidellä levypallolla ja kahdella syötöllä 17 minuutissa. Sandra Karsten taasen heitti 14 peliminuutissa kolme pistettä, nappasi kolme levypalloa ja jakoi yhden syötön.

Hofstra jäi nuolemaan näppejään myös viikonlopun toisessa kohtaamisessa, jossa Drexel vei pisteet kotiin lukemin 61-49 (30-17). Karsten nostettiin aloitusviisikkoon, jossa hän sivusi kauden parastaan upottaen 33 minuutissa seitsemän pistettä ja ottaen kaksi levypalloa. Kalin uurasti viisikossa 21 minuuttia viimeistellen neljä pistettä, viisi levypalloa ja yhden syötön.

Variksen Grand Canyon kaatui trillerissä

Venla Variksen Grand Canyonin ja Chicago Staten WAC-konferenssin trillerikohtaamisessa johtoasema ehti vaihtua moneen kertaan, kunnes chicagolaisjoukkue upotti viimeisen heittonsa renkaan läpi loppusummerin soidessa varastaen itselleen voiton loppunumeroin 50-48 (24-17). Varis jäi 12 peliminuutissaan ilman tilastomerkintöjä.

Grand Canyon joutui tyytymään tappioon myös toisessa ottelussaan, kun UMKC nappasi kotivoiton lukemin 45-73 (15-35). Varis jäi kahdeksassa minuutissa ilman tilastomerkintöjä.