Sofia Pelander, 26, pelaa vahvaa kautta Ruotsin liigan Norrköping Dolphinsin riveissä. Kolmasti tällä kaudella kierroksen tähdistöjoukkueeseen valittu Pelander nauttii pelaamisesta, kun pelit kulkevat ja voittoja tulee.

Norrköping aloitti kautensa komeasti kolmella vierasvoitolla, mutta sen jälkeen osui hieman vaisumpi jakso. Pelander loukkaantui kahden pelin jälkeen ja joutui huilaamaan parisen kuukautta. Pelanderin ollessa poissa Norrköping voitti otteluistaan yhden ja hävisi neljästi. Pelanderin paluun jälkeen Norrköpingin saldo on viisi voittoa ja yksi tappio.

– Syyskautta varjostivat pienet loukkaantumiset. Meillä oli hyvä alkukausi ja pelasimme hyvin, mutta sitten loukkaantumiset alkoivat vaikuttaa pelaamiseen ja treenaamiseen. Nyt melkein kaikki ovat ehjiä ja olemme päässeet treenaamaan hyvin ja meillä on hyvä meininki. Se vaikuttaa paljon, että kaikki ovat kunnossa, Pelander kertoo Koripalloliiton tiedotteessa.

Pelander pelaa jo neljättä kauttaan Norrköpingissä. Viime kaudella joukkueen kolmen vuoden projekti tuli päätökseen ja täksi kaudeksi pakka meni uusiksi. Suurin osa pelaajistosta vaihtui ja joukkueelle tuli myös uusi päävalmentaja.

– Käytännössä koko runko meni uusiksi viime kaudesta, valottaa Pelander.

Yksi joukkueen vahvuuksista on Pelanderin mukaan joukkuehenki ja yhtenäisyys.

– Valmentajalla on ollut siinä iso rooli ja hän on korostanut, että joukkue on perhe ja teemme paljon asioita yhdessä myös kentän ulkopuolella. Harjoituskaudella pelasimme Liettuassa ja sellaiset matkat aina yhdistävät joukkuetta. Siinä menee aina vähän aikaa, kun pelaajat löytävät toisensa, mutta nyt kaikki tuntuu hyvältä ja luotamme toisiimme. Runkosarja on hieman yli puolivälin ja meillä on kevät aikaa hioa peliä kuntoon pudotuspelejä ajatellen.

Runkosarjassa viiden joukkoon

Pelander on tilastoinut tällä kaudella keskimäärin 15,1 pistettä ja 8,3 levypalloa. Vahvasta kaudesta kertoo myös se, että hänet on valittu kolmasti kierroksen tähdistöviisikkoon. Pelander lähtee hakemaan uusia onnistumisia perjantaina, kun Norrköping kohtaa vielä tappioitta olevan Luulajan.

– Kaikki tuntuu hyvältä. Itseluottamus on korkealla ja joukkuekaverit luottavat minuun. Saan mukavasti syöttöjä korin alle ja yhteispeli sujuu hyvin takapelaajien kanssa. Tällä hetkellä on kiva pelata.

Ruotsin liigan runkosarjaa on jäljellä seitsemän kierrosta ja Norrköping on sarjassa neljäntenä.

– Keskikasti on tasainen. Meillä on runkosarjassa vain 20 peliä, joten jokaisella pelillä on iso merkitys. Ennen kauden alkua tavoitteena oli top 5 –sijoitus runkosarjassa. Siihen tähdätään ja tässä on vielä monta tärkeää peliä edessä.

– Joukkue kehittyy joka päivä. On kiva pelata ja meillä on hyvä tekemisen meininki. Joukkueen voitot tuntuvat parhaalta ja innolla odotan loppukautta, Pelander toteaa innostuneena.