Lauantaina Korisliigassa pelattiin kaksi peliä. Pyrintö ja Vilpas järjestivät jännitysnäytelmän ja Korisliiga palasi Vantaalle kymmenen vuoden tauon jälkeen, kun Seagulls kohtasi Uran.

Tampereen Pyrintö kaatoi kotiparketillaan Korisliigan sarjakärjen Salon Vilppaan koriluvuin 89–80 (43–42). Samalla katkesi Vilppaan seitsemän voiton putki.

Pyrintö ja Vilpas tarjosivat Pyynikille saapuneelle yleisölle korkeatasoisen jännitysnäytelmän. Pyrintö oli joukkueista pidemmän aikaa kuskin paikalla, tosin johtoasema vaihtui 40 minuutin aikana useaan otteeseen.

Pyrinnöllä oli allaan heikohko vierasesitys Lapualla, joten lauantaina joukkue oli sisuuntuneena. Etenkin Kenneth Manigault (20/6) oli alkuminuuteista lähtien tavallistakin energisempi.

Pyrintö ratkaisi voiton päätösneljänneksellä. Petri Heinosen (4/3/3s) kaksi tahtodonkkia tulivat Vilppaan kannalta ikävään paikkaan. Myös Antero Lehdon (7/0/2s) tyly kolmonen viimeisillä minuuteilla oli yksi ratkaisuhetkistä.

Vilppaan ottelun murheena oli 15 menetystä, kun Pyrintö jäi vain seitsemään menetykseen. Muutoin tilastoista on vaikea löytää joukkueiden välillä eroa.

Vilppaan tehoista vastasivat parhaiten Antonio Ballard (25/3) ja Juho Nenonen (18/7).

Pyrintö pelaa seuraavaksi jo tiistaina Kotkassa. Vilppaan kausi jatkuu lauantaina Uudessakaupungissa.

Seagulls voitti Uran Vantaalla

Helsinki Seagulls otti sarjapisteet Kaarinan Ura Basketin kustannuksella 93–70 (42–24). Ottelun myötä Korisliiga palasi kymmenen vuoden tauon jälkeen Vantaan Energia Areenalla.

Seagulls otti ohjat käsiinsä jo ensimmäisellä neljänneksellä. Ura jäi avausjaksolla ainoastaan seitsemään pisteeseen. Puoliajalla eroa oli jo 18 pistettä helsinkiläisjoukkueen eduksi.

Kolmannella jaksolla Ura yritti kiriä vielä taistelemaan ottelun voitosta. Päätösneljännes oli kuitenkin taas selvästi Seagullsin.

Seagullsin paras oli takamiestaituri Juwan Staten (24/6/5s). Toisen ottelunsa Korisliigassa pelannut Alex Ruoff (11/3/3s) esiintyi ensimmäistä kertaa kotiyleisönsä edessä, tosin Vantaalla.

Ura Basketin tehokkain oli väkivahva sisäpelaaja Jesse Perry (17/12). Kaudella 2013–14 Lapuan Kobrissa pelannut Perry osoitti tupla-tuplallaan heti olevansa edelleen kova tekijä Korisliigassa. Myös Ville Hänninen (14/2) toi vaihtopenkiltä Uralle tehoja.

Seagulls saa Kisahalliin vieraakseen keskiviikkona Kobrat. Ura isännöi jo maanantaina Karhu Basketia.