Viikonlopun suomalaisonnistujiin Yhdysvaltojen yliopistosarjassa NCAA:ssa kuului Hyvinkään Pontevan kasvatti Edon Maxhuni, joka säkitti 13 pistettä Long Beach Staten tappio-ottelussa.

Big West -konferenssin ottelussa Edon Maxhuni ja Long Beach State kärsivät 82-71 (38-31) -tappion UC Santa Barbaraa vastaan. Maxhuni säkitti 13 pistettä, haki yhden levypallon ja tarjoili yhden syötön pelaamassaan 26 minuutissa penkiltä.

Tomas Murphy ja Northeastern palasivat takaisin voittokantaan yhden tappion jälkeen, kun Huskiesin tassujen alle jäi James Madison loppulukemin 78-68 (33-24). Murphy pelasi 17 minuuttia, joiden aikana hän keräsi kokoon kuusi pistettä ja viisi levypalloa.

Andre Gustavsonin Richmond hävisi Atlantic 10 -konferenssin ottelussa St. Bonaventurelle 66-57 (27-22). Tulokaskauttaan pelaava Gustavson pelasi aloitusviisikossa 32 minuuttia pussittaen kolme pistettä, repien kaksi levypalloa ja tarjoillen yhden syötön.

Viisikkopelaajaksi Montana Statessa noussut Lassi Nikkarinen ja Bobcats nappasivat 84-104 (36-45) -voiton Idaho Statesta Big Sky -konferenssin ottelussa. Nikkarinen keräsi kaksi pistettä, yhden levypallon ja yhden syötön pelaamassaan 21 minuutissa.

Pöllä ja Valtonen pääsivät irti

Big 12 -konferenssissa Hannes Pöllä pääsi irti, kun Oklahoma kukisti helposti Vanderbiltin 55-86 (23-41). Pöllä pääsi parketille kahdeksaksi minuutiksi, joiden aikana lahtelainen nosti kuusi pistettä, kahmi kaksi levypalloa ja torjui vastustajan heiton kahteen kertaan.

Big West -konferenssissa Tuukka Jaakkolan Cal Poly kärsi viidennen peräkkäisen tappionsa, kun Cal State Fullerton karkasi toisella puoliajalla 80-63 (39-33) -voittoon. Jaakkola pelasi 11 minuuttia keräten tilastosarakkeeseensa neljä pistettä, yhden levypallon ja kaksi syöttöä.

Elias Valtonen pääsi pitkästä aikaa minuuttien makuun, kun Arizona State hävisi Pac-12-konferenssin ottelussa Southern Californialle 67-69 (38-35). Valtonen sai peliaikaa kahdeksan minuuttia, joiden aikana hän heitti yhden kolmosen ja hai yhden levypallon.

Remu Raitasen San Franciscon voittoputki katkesi San Diegon käsittelyssä 63-67 (32-21). Raitainen jäi pisteittä yhdessä peliminuutissa.