Korisliigan tähdistöjoukkue on nyt äänestetty ja valittu.

Yleisö äänesti Korisliigan avausviisikon: Teemu Rannikko (Vilpas), Bojan Sarcevic (Karhu Basket), Topias Palmi (Kataja Basket), Juho Nenonen (Vilpas) sekä Tuukka Kotti (Seagulls).

Avausviisikosta tosin Kotti joutui kieltäytymään kunniasta henkilökohtaisten syiden takia. Kotin korvaa tähdistöviisikossa BC Nokian Sean O’Mara.

– Muutamia muitakin kieltäytymisiä tuli lievien loukkaantumisten tai muiden erittäin ymmärrettävien syiden takia. Muutama pelaaja muun muassa käy tuossa maaottelutauolla kotonaan viettämässä lyhyesti aikaa perheensä kanssa. Siitä ei parempaa syytä poissaololle ole, Korisliigan tähdistönipun päävalmentaja ja Salon Vilpasta kohti runkosarjan voittoa luotsaava Joonas Iisalo linjaa Koripalloliiton tiedotteessa.

Korisliigan 12 tähteä haastavat aivan maaotteluikkunan kynnyksellä Tartossa 16. helmikuuta Viro-Latvia-liigan All Stars -joukkueen.

Mukana pelaaja jokaisesta pudotuspeleihin tyrkyllä olevasta joukkueesta

Iisalo täydensi sarjataulukossa toisena olevan Tampereen Pyrinnön päävalmentaja Sami Toiviaisen kanssa tähdistökokoonpanon vahvalla seitsikolla: Juwan Staten (Seagulls), Kenneth Manigault (Pyrintö), Brandon Taylor (Vilpas), Rene Rougeau (Karhu Basket), Okko Järvi (Karhu Basket), Antto Nikkarinen (KTP-Basket) sekä Ville Kaunisto (Kouvot).

– Tavoite oli, että jokaisesta pudotuspeliviivan yläpuolella olevasta joukkueesta olisi ainakin yksi edustaja mukana. Siinä onnistuimme. Meillä on kasassa aika nimekäs ryhmä, Iisalo iloitsi.

Iisalo alleviivaa, että joukkueessa on peräti neljä Korisliigan MVP:tä. Rannikko, Kaunisto ja Nikkarinen ovat pokanneet Korisliigan vuoden pelaaja palkinnon, kun taas Staten on kruunattu kertaalleen vuoden ulkomaalaisvahvistukseksi.

– En yhtään ihmettelisi, vaikka tässä joukkueessa olisi tämänkin kauden vuoden pelaaja ja ulkomaalaisvahvistus. Halusimme pelaajistoon ylipäätään heitä, jotka ovat jo aiemmilta kausilta tunnettuja hahmoja Korisliigasta, Iisalo paljastaa.

– Onkin hieno ja arvokas asia, että myös kokeneemmat tähdet ovat innolla mukana. Nostan hattua myös Topiakselle (Palmi) ja Juholle (Nenonen), joilla maajoukkueikkuna alkaa jo maanantaina (tähdistöottelu pelataan lauantaina). Silti molemmat halusivat lähteä edustamaan myös Korisliigaa Viroon.

Tarkoitus lähteä ennen kaikkea nauttimaan

Iisalon mukaan Korisliigan All Stars -joukkueella ei sinänsä ole mitään pelillisiä tai tuloksellisia tavoitteita.

– Minun ja Samin vastuulla on jakaa peliaika suhteellisen tasaisesti. Kenellekään ei saa tulla liikaa kuormitusta. Ja kaikille on saatava kunnon All Stars -fiilis päälle, Iisalo vaatii.

Tarton Yliopiston urheiluhallissa pelattavan tähdistöottelun lipunmyynti on käynnissä.

Viime vuonna Viron ja Latvian liigojen keskinäisessä tähdistöottelussa Tallinnassa oli peräti 5000 katsojaa.

Korisliigan All Stars -joukkue haastaa 16.2.2019 Viro-Latvia-liigan tähdet Tarton yliopiston urheiluhallissa: https://www.korisliiga.fi/allstars/