Yhdysvaltojen yliopistosarja NCAA:ssa Andre Gustavsonin ja Tuukka Jaakkolan yliopistot ylsivät voittoihin viikolla katkaissen pitkiksi venyneet tappioputkensa.

Tuukka Jaakkolan Cal Poly katkaisi tappioputkensa NCAA:ssa. Kuva: Goranka Zloporubovic

Andre Gustavson ja Richmond napsauttivat poikki neljän ottelun mittaisen tappioputkensa Atlantic 10 -konferenssissa, kun Spiders korjasi nimiinsä niukan 84-81 (47-40) -voiton Sain Louisista. Vakiona aloitusviisikossa viihtyvä Gustavson pelasi 29 minuuttia, joiden aikana hän heitti neljä pistettä, tarjoili neljä syöttöä, repi kaksi levypalloa sekä riisti ja torjui kertaalleen.

Myös Tuukka Jaakkolan Cal Poly onnistui katkaisemaan viiden ottelun mittaisen tappioputkensa päihittämällä UC Riversiden selkeästi 71-45 (28-25). Jaakkola pelasi vaihtopenkiltä 14 minuuttia, joiden aikana hän keräsi tilastosarakkeeseensa kaksi pistettä, kaksi levypalloa, kaksi syöttöä ja yhden torjunnan.

Samuli Niemisen Stephen F. Austin voitti kolmannen peräkkäisen ottelunsa Southland-konferenssissa, kun ’Jacks kellisti Central Arkansasin jatkoajan jälkeen 99-105 (46-47, 87-87). Nieminen pelasi aloitusviisikossa 26 minuuttia, joiden aikana hän heitti kaksi pistettä ja noukki kuusi levypalloa.

Edon Maxhunin Long Beach State hävisi vierasottelussa Havaijin yliopistolle 57-74 (28-36). Maxhuni ansaitsi ottelussa 18 minuuttia heittäen kaksi pistettä.

Hannes Pöllän Oklahoma hävisi selkeästi Baylorille 77-47 (39-21) Big 12 -konferenssissa. Pöllä jäi ilman pisteitä pelaamassaan neljässä minuutissa.