Korisliigassa pelattiin perjantaina kaksi ottelua, kun kymenlaaksolaisseurat Kouvot ja KTP olivat voittoisia.

Kouvolan Kouvot käänsi nopeasti kurssinsa kotiparketillaan, kun Tampereen Pyrintö vieraili Jatke Areenalla. Sunnuntaina BC Nokialle kotiyleisönsä edessä selvästi taipunut Kouvot ei antanut toisen pirkanmaalaisseuran sarjapisteitä Kouvolasta hakea, Pyrintö kaatui 94–75 (41–40).

Kouvot sai perjantaiksi helpotusta loukkaantuneiden listalta, kun David Gonzalvez (15/6/3s) palasi tositoimiin. Sen sijaan tällä viikolla hankittu tuttu sentteri Thomas Gipson III ei vielä kokoonpanossa ollut.

Kouvojen ja Pyrinnön ottelu oli etenkin ensimmäisen puoliajan osalta tasainen. Kouvot oli pelintekijä Tuomas Hirvosen (13/4/4s) hyvän alkuvireen myötä vain hitusen etumatkalla puoliaikatauolla.

Kolmannella jaksolla kotijoukkue otti hiljalleen eroa tamperelaisvieraisiinsa. Päätösneljännes oli jo selkeästi Kouvojen hyppysissä.

Ottelun tilastoista löytyy yksi selvä ero Kouvojen eduksi. Kouvot osui kolmosensa huomattavasti paremmin (9/23), Pyrinnön osumatarkkuus kaaren takaa jäi 19 prosenttiin. Pyrintö myös menetti pallon 17 kertaa.

Kouvojen yhdysvaltaisnelikko teki ottelussa tasaista jälkeä. Gonzalvezin lisäksi Brian Asbury (15/7/3s), Jeremy Morgan (16/4/2s) ja E.C. Matthews (15/1) suoriutuivat kukin oikein hyvin.

Pyrinnön paras oli periksiantamaton Kevin Johnson Jr. (18/10). Myös Jaylon Tate (16/3/2/s/3r) esiintyi edukseen.

Kouvoilla on edessään pieni tauko, sillä seuraavan kerran joukkue matkaa Joensuuhun ensi viikon sunnuntaina. Pyrintö saa keskiviikkona vieraakseen Helsinki Seagullsin.

KTP:n vahva päätösneljännes riitti kotivoittoon

Tiistaina Tampereen Pyrintö katkaisi Kotkan KTP-Basketin pitkän kotivoittojen putken. Perjantaina BC Nokia oli lähellä aiheuttaa KTP:lle jo toisen kotitappion samalle viikolle, kunnes lopulta kotkalaisjoukkue nousi voittoon 94–89 (42–45).

BC Nokia aloitti Kotkassa terävästi. Muutoinkin nokialaiset olivat ajoittain vierasjoukkuetta monta askelta edellä. Parhaimmillaan BC Nokia johti ottelua 16 pisteellä.

KTP ei missään vaiheessa saanut aivan parasta virettään käyntiin. Silti viime aikoina voittamaan tottunut KTP nousi päätösneljänneksellä väkisin BC Nokian ohi. KTP voitto viimeisen jakson 31–20 ja koko ottelun viidellä pisteellä.

KTP:n taistelun ilmentymä oli Donte Thomas (24/5), joka tippaili loppuhetkillä pariin otteeseen todelliset tahtokorit. Vaihtopenkiltä Michael Pounds (16/0) teki jälleen tarvittavia pisteitä kasvattajaseuralleen.

BC Nokian ykköstykki oli pelintekijä Jalek Felton (25/3/8s). Aapeli Alanen (17/5/3s) ja Sean O’Mara (18/6) olivat niin ikään tehokkaina.

KTP pelaa ensi viikon lauantaina Joensuussa. BC Nokia matkustaa keskiviikkona Kaarinaan Ura Basketin haastajaksi.