Michael Pounds nousi launtai-illan sankariksi kiihkeän korisliigakamppailun päätteeksi Steveco Areenalla perjantaina. KTP-Basketin kylmähermoinen takamies pussitti joukkueensa kahdeksan viimeistä pistettä pelin viime hetkillä, jolloin KTP kipusi ottelua lähes koko ajan johtaneen BC Nokian ohi voittajaksi. Jännitysnäytelmän isot numerot olivat 94-89 (tauko 42-45, erät: 22-26, 20-19, 21-24 , 31-20).

Hyvästä työstä pitää ansaita myös kunnon palkka, ja sellaisen Pounds ilmeisesti myös sai. Myöhäisillan toinen iloinen uutinen urheilutalolla oli ”Hompan” kahden vuoden jatkopesti kasvattajaseurassa.

Kolmekymppiseltä toisen polven koripalloilijalta tuskin vaadittiin työnäytettä sopimuksen syntymiseksi. Nimeä paperiin olisi pyydetty siinäkin tapauksessa, ettei Pounds olisi ollut niin merkittävällä panoksella upottamassa pirkanmaalaisvastusta. Oli vain sattumaa, että nämä kaksi isoa asiaa täydensivät nyt toisiaan.

Tomi Kaminen teki kahden vuoden jatkosopimuksen KTP:n päävalmentajana pari viikkoa sitten. Silloin hän toivoi, että myös pelaajapuolella saataisiin pian nimiä papereihin. Siksi koutsi onkin tyytyväinen, että lyhyellä viiveellä alkoi heti tapahtua.

– Olen iloinen, että Kotkan oma poika jatkaa. Poundsista kasvaa seuralle varmasti tärkeä ihminen. Hän auttaa junnuja, tekee vähän pr-hommia ja muita hyviä juttuja taustalla. Iso KTP-sydän sykkii Hompan rinnassa, kehui Kaminen KTP:n sivuilla.

Michael Pounds tunnusti, että päävalmentajan ratkaisu vaikutti myös hänen jatkosopimukseensa.

– Minulla oli jo sopimus ensi vuodesta, mutta Kamisen jatkon jälkeen tuntui luontevalta jatkaa sitä samanpituiseksi.

Pounds pelaa Kamisen, KTP-Basketin puheenjohtaja Jyrki Lindströmin ja omasta mielestäänkin nyt uransa parasta koripalloa. Hän on joukkueen paras kotimainen pistenikkari ja tykittää pinnoja yli 10 keskiarvolla ja hyvillä tarkkuuksilla (kakkoset 58,5, kolmoset 37,3, vaparit 88,8).

Mies uskoo tietävänsä, mistä hyvä vire johtuu.

– Saan helpompia heittoja kuin aiemmin, pallo liikkuu ja tiedän, mistä heitot tulevat. Kroppakin tuntuu hyvältä, kun on hyvässä kondiksessa.

Jyrki Lindström viestitti, ettei Poundsin kevääseen 2021 ulottuvaa sopimusta tarvinnut kauan miettiä.

– Homppa pelaa ehkä parasta kauttaan ja on kotkalainen pelaaja. Siinä oli kaksi hyvää syytä sopia jatkosta. Jo päävalmentajan kaksivuotisen sopimuksen yhteydessä korostimme jatkuvuutta, ja voimme luvata, että lähiviikkoina julkistetaan lisää sopimuksia, totesi puheenjohtaja.