Kuusi suomalaisnaista ylsi voittoihin viikonlopun konferenssikohtaamisissa naisten NCAA-parketeilla. Nina Augustin ja Elina Koskimies joukkueineen venyttivät voittoputkensa jo yhdeksän ottelun mittaisiksi.

Kia Vaalavirran San Franciscolla oli WCC-konferenssissa revanssin paikka, kun vastaan asettui viime kohtaamisella niukan jatkoaikavoiton napannut Santa Clara. Tällä kertaan ”Dons” tarttuikin johtoasemaan heti alkuminuuteilla ja pysyi niskan päällä ottelun loppuun saakka taistellen tärkeän 57-49-vierasvoiton. Vaalavirta vietti kentällä 11 minuuttia repien kaksi levypalloa ja tarjoillen pelikavereilleen kaksi syöttöä.

MAAC-konferenssissa Manhattan oli samanlaisessa tilanteessa kohdatessaan Sienan, jonka kanssa edellinen kohtaaminen päättyi jatkoaikatappioon. Manhattan onnistui nousemaan takaa-ajoasemasta viime hetkillä johtoon ja venyi jo kolmanteen peräkkäiseen voittoonsa lukemin 48-52 (30-22). Sini Mäkelä jäi 15 minuutissa pisteittä, mutta täydensi tilastojaan kahdella levypallolla.

NEC-konferenssin kärjessä komeileva Robert Morris jatkoi tappiottomalla tiellä jyrätessään Fairleigh Dickinsonin jo toistamiseen. Nina Augustin oli varmalla pelipäällä upottaessaan sekä molemmat vapaaheittonsa että kolmosyrityksensä sisään loppunumeroihin 63-45 (35-19) päättyneessä ottelussa. Suomalainen viimeisteli joukkueelleen vaihdosta kaikkiaan 10 pistettä, kaksi levypalloa ja yhden syötön 25 minuutissa.

Patriot League-konferenssin otteluissa huippulukemia tahkonneen Elina Koskimiehen 35 minuutin uurastus tuotti Americanille tällä kertaa vain kolme pistettä, mutta joukkuetoveri Cecily Carlin 37 pisteen potti varmisti joukkueelle yhdeksännen peräkkäisen voiton. Colgate kaatui Americanin käsittelyssä luvuin 71-66 (30-34). Koskimies osoitti monipuolisuuttaan merkkauttaen tilastoriviinsä onnistuneen kolmosen lisäksi kuusi levypalloa, yhden syötön, yhden torjunnan sekä yhden riiston.

Sara Rokkasen Toledo ansaitsi viidennen voittonsa MAC-konferenssissa päihittäessään tappioputkessa puurtavan Bowling Greenin lähes viisituhatpäisen kotiyleisönsä edessä näytöstyyliin numeroin 56-76 (18-39). Rokkanen toi vaihdosta joukkueelleen kolme pistettä, kolme levypalloa sekä kolme syöttöä 20 peliminuutin aikana.

Ninni Salmen Northern Illinois palasi MAC-konferenssissa voitonmakuun nujertaessaan samoista sijoista kamppailevan Eastern Michiganin täpärästi jatkoajalla lukemin 68-65 (22-29, 56-56). Salmi kävi kentällä vain minuutin ajan, mutta ehti kauhoa yhden puolustuslevypallon.

Lotta-Maj Lahtisen Georgia Tech sai kylmää kyytiä matkatessaan hallitsevan NCAA-mestarin Notre Damen vieraaksi ACC-konferenssissa. Tällä kaudella viiden parhaan joukkoon rankattu kotijoukkue kuritti vieraita ensimmäisellä puoliajalla karuin lukemin 13-54 ja eteni lopulta suvereeniin 50-90- voittoon. Lahtinen upotti ottelussa kuusi pistettä ja repi saman verran levypalloja. Lisäksi tulokas syötti ja riisti kertaalleen 22 minuutissa.

Hofstran ja Charlestonin ensimmäinen kohtaaminen CAA-konferenssissa päättyi tasaisen kamppailun päätteeksi kotijoukkue Charlestonin 62-70 (35-34)- voittoon. Marianne Kalin oli Hofstran toiseksi paras pistetehtailija viimeistellessään 24 minuutissa 12 pistettä, kaksi levypalloa, yhden torjunnan ja yhden riiston. Sandra Karsten jatkoi ansaitsemaansa viisikkopelaamista huhkiessaan 30 minuutissa kaksi pistettä, viisi levypalloa, kolme syöttöä sekä yhden blokin.

NEC-konferenssissa Ella Väätäsen Long Island joutui taipumaan Wagnerille tämän kotihallissa luvuin 62-72 (26-28) ja myöntymään yhdeksänteen peräkkäiseen tappioonsa. Toista kauttaan pelaava Väätänen ansaitsi viisikossa 26 peliminuuttia ja upotti viisi pistettä, nappasi kaksi levypalloa sekä jakoi kolme koriinjohtanutta syöttöä.

Venla Variksen Grand Canyon kärsi kauden viidennen kotitappionsa, kun CSU Bakerfield vei WAC-konferenssin kamppailussa pidemmän korren lukemin 59-46 (23-22). Vaihdosta aloittanut Varis nakutteli joukkueelleen 20 minuutissa sisään neljä vapaaheittoa ja yhden kakkosen, viimeistellen yhteensä kuusi pistettä, yhden syötön sekä riistäen kertaalleen.

A-10-konferenssissa St. Bonaventure osoittautui toistamiseen liian kovaksi palaksi Marika Korpisen George Masonille, joka kaatui vieraissa lukemin 55-64 (21-36). Viisikossa ottelun aloittanut Korpinen riisti kerran, mutta jäi 16 minuutissaan pisteittä.