Susijengin tähdille hienot voitot Espanjassa – ”Älytön peli”

© Kuva: fiba.com

Erik Murphy debytoi voittoisasti Espanjan liigassa ja Sasu Salin pääsi juhlimaan voittoa Real Madridista. Saksan Bundesliigassa Petteri Koposen Bayern Münchenin voittokulku jatkui ja Saksassa nähtiin myös suomalaisvalmentajien kohtaaminen.

Salin juhli kovaa voittoa Real Madridista, kun Malaga oli kotikentällään vahvempi jatkoajan jälkeen 103-102 (95-95, 41-57). Ottelu oli todellinen jännitysnäytelmä, kun Real Madrid tuli varsinaisella peliajalla tasoihin summerin soidessa. Jatkoajalla Malagan sankariksi nousi Jaime Fernandez, joka upotti ratkaisevan kolmen pisteen heiton sisään viime hetkillä. Salin kasasi kahdeksan pistettä ja kolme levypalloa. Malaga pitää hallussaan viidettä sijaa.

– Älytön peli! Tauolla olimme 16 pistettä häviöllä ja sitten lopussa meinasimme mokata pelin ja peli vielä venyi jatkoajalle. Aika hyvää sunnuntain viihdettä, Salin iloitsi Koripalloliiton tiedotteessa.
Ottelutilastot

Murphy nähtiin ensimmäistä kertaa Manresan paidassa ja hänelle kertyi 24 minuutissa viisi pistettä, seitsemän levypalloa ja riisto, kun Manresa kaatoi kotonaan Valencian 75-66 (34-30). Manresa on sarjassa seitsemäntenä.
Ottelutilastot

Espanjan LEB Orossa Roope Ahonen kohtasi entisen seuransa Ourensen ja joutui tunnustamaan sen paremmuuden Oviedon hävitessä 78-81 (46-43). Ahosen tilastoihin kirjattiin yhdeksän pistettä, kolme levypalloa, viisi syöttöä ja riisto. Oviedo on sarjassa kuudentena.
Ottelutilastot

Petteri Koposen ja Bayern Münchenin voittoputki Bundesliigassa sai jatkoa, kun Jena oli sarjakärjelle suupala 103-71 (45-38). Koponen heitti 10 pistettä, antoi kuusi syöttöä ja riisti pallon kertaalleen.
Ottelutilastot

Bundesliigassa nähtiin myös suomalaisten kohtaaminen, kun Gordon ja Daniel Herbertin sekä Shawn Huffin Frankfurt kaatoi vieraskentällä Tuomas Iisalon ja Vesa Vertion Crailsheimin 77-69 (39-28). Huff saalisti tilastoikseen kuusi pistettä, kaksi levypalloa ja riiston. Frankfurt on sarjassa 13. ja Crailsheim on viimeisenä.
Ottelutilastot

Saksan ProB:ssä Daniel Janssonin valmentama OrangeAcademy Ulm otti selvän 81-59 (35-30)-voiton. Ulm kohenteli asemiaan nousten kuudenneksi.
Ottelutilastot

Puolan liigassa suomalaiset kokivat tappioita, kun sekä Carl Lindbomin Rosa Radom että Jukka Toijalan Trefl Sopot joutuivat taipumaan omissa otteluissaan.

Rosa Radom hävisi kotikentällään Szczecinille 61-79 (23-42). Lindbom lukeutui joukkueensa tehokkaimpiin 13 pisteen, kahden levypallon ja yhden syötön saldollaan. Rosa Radom on sarjassa 12.
Ottelutilastot

Sopot sen sijaan taipui vieraskentällä Anwil Wloclawekille 85-97 (50-55). Sopot on Puolan liigan hännillä.
Ottelutilastot

Lassi Tuovin luotsaama Strasbourg otti tärkeän voiton Ranskan liigassa kaadettuaan Cholet’n 96-82 (38-39). Voitolla Strasbourg kohenteli asemiaan nousten viidenneksi.
Ottelutilastot

Liettuan liigassa Jamar Wilson juhli 95-83 (37-44)-voittoa Siauliaista. Wilson operoi ottelussa kuusi pistettä, neljä levypalloa ja kolme syöttöä. Lietkabelis pitää hallussaan neljättä sijaa.
Ottelutilastot

Islannin liigassa Antti Kanervon Stjarnan kaatoi Valurin selvästi 107-71 (42-35). Kanervo pussitti tehokkaasti 17 minuutissa 15 pistettä ja lisäsi tilastoihinsa kaksi levypalloa. Stjarnan on sarjassa kolmas.
Ottelutilastot

Lähde: Koripalloliiton tiedote