Korisliigassa pelattiin keskiviikkona kolme peliä joissa voittoihin ylsivät Pyrintö, Karhu ja Ura.

Lapuan Kobrat ei onnistunut kaatamaan toista kertaa tällä kaudella kotikentällään Kauhajoen Karhu Basketia. Siipirikkoinen Karhu Basket haki sarjapisteet Lapualta koriluvuin 71–81 (34–41).

Voitto oli kauhajokelaisjoukkueelle jo kahdeksas peräkkäinen. Vielä ei ole Karhu Basket vuonna 2019 hävinnyt. Pohjalaisjoukkueiden kohtaamiset ovat nekin nyt Karhu Basketin hyväksi 2–1.

Vierasjoukkueen suorituksen arvoa nostaa se, että joukkueelta olivat loukkaantumisten takia sivussa Korisliigan tammikuun pelaaja Okko Järvi, Antti Niskanen ja Mikael Laihonen. Näin Karhu Basket käytti kentällä vain kuutta pelaajaa.

– Kobrat aloitti hyvin. Pääsimme kuitenkin toisella jaksolla peliin kiinni ja pidimme Kobrat takana. Toisella puoliajalla jostain Kobrat kaivoi väkisin vielä kirin, mutta ei siinä mitään suurta hätää lopulta onneksi ollut. Hieno taistelu kuudella miehellä, hyviä minuutteja vaihtopenkiltä antanut Eero Innamaa (7/0) huokaisi Korisliigan sivujen mukaan.

– Päällimmäisenä ajatuksena on se, että olen äärimmäisen ylpeä meidän jätkistä. Kovia minuutteja joutui aloitusviisikko ahertamaan, vielä kun oli aika tiukka peli loppuun asti. Ylpeä olen tästä taistelusta, Karhu Basketin päävalmentaja Jussi Laakso iloitsi.

Kobrat aloitti ottelun erinomaisesti ja kotijoukkue johti avausneljänneksen jälkeen kuudella pisteellä. Toisella jaksolla Kobrat ei saanut kasaan kuin kymmenen pistettä vierasjoukkueen 23 pistettä vastaan.

Toisella puoliajalla ero pysyi sitkeästi seitsemän pisteen tuntumassa. Kobrat kävi päätösneljänneksellä parhaimmillaan kolmen pisteen päässä Karhu Basketista. Bojan Sarcevicin nurkkakolmonen pari minuuttia ennen loppua tuplasi vierasjohdon ja katkaisi Kobrien kiristä parhaan terän.

– Se oli juuri niin tiukka ottelu, mitä ennen peliä ajattelinkin. Saimme hyvä alun, jota toivoin. Sitten tuli meille vähän vaikea hetki, kun Karhu Basket alkoi vaihtaa kaikki skriinit. Tänään oli kyllä hyökkäyspäässä tukkoista, en löytänyt pelaajille lääkkeitä Karhu Basketin puolustukseen, Kobrien päävalmentaja Ville Turja mietti.

Kobrien tehokkaimmat olivat Jaron Hopkins (20/3/2s), Lauri Toivonen (10/3/2r) ja Zane Waterman (13/3/2s). Joukkueen syömähampaat Larry Anderson (12/3/6s) ja Khalil Small (6/3) eivät sen sijaan yltäneet keskiviikkona tasolleen.

Karhu Basketin kuudesta pelaajasta yksi oli ylitse muiden, Cameron Jones (26/4/2s). Myös Greg Mangano (17/9) ja Rene Rougeau (13/11/5s/3t) olivat totutun varmoja.

Kobrien kausi jatkuu lauantaina Nokialla. Karhu Basket puolestaan isännöi lauantaina Tampereen Pyrintöä.

Pyrintö jatkoi kotivoittojen putkeaan yhden pisteen turvin

Tampereen Pyrintö otti viidennen peräkkäisen kotivoiton kaatamalla Helsinki Seagullsin 86–85 (43–38). Seagullsille tappio oli kolmas peräkkäinen ja jo kuudes putkeen vierasparketeilla.

Seagullsille tappio oli erityisen karu, sillä viime keskiviikkonakin helsinkiläisjoukkue kärsi pisteen tappion Kobrien Jussi Turjan viime hetkien kolmosella.

Tällä kertaa vastustaja meni Seagullsista pisteellä ohi Pyrinnön Eron Harrisin vapaaheitoilla, kun pelikelloon jäi aikaa alle sekunti. Seagullsin Juwan Staten oli vienyt vierailijat pisteen johtoon edellisessä hyökkäyksessä vain kolme sekuntia ennen päätössummeria. Niin vain Pyrintö sai aikalisänsä jälkeen Harrisin vielä vapaaheittoviivalle ja tamperelaisyleisö sai poistua Pyynikin lehtereiltä voittoisissa tunnelmissa.

Pyrinnön ykköstykki oli heittokone Osku Heinonen (21/2), joka osui kaaren takaa seitsemän kertaa. Heinosta tukivat pistetehtailussa parhaiten ottelun ratkaissut Harris (16/2) ja Kenneth Manigault (15/7/3s).

Tasaisesti esiintyneen Seagullsin parhaat olivat Staten (22/2/4s) sekä Alex Ruoff (18/7).

Ura Basket katkaisi tappioputkensa Kaarinassa

Kaarinan Ura Basket otti helpottavan kotivoiton, kun BC Nokia vieraili Littoisten monitoimitalolla. Ura Basket katkaisi 11 ottelun tappioputkensa voittamalla 97–87 (55–47).

Uran voiton takeena toimivat erinomaisesti sujuneet keskimmäiset neljännekset. Kotijoukkue mätti toisen ja kolmannen jakson aikana peräti 62 pistettä.

Ura heitti keskiviikkona loistavasti. 39 kolmosesta korirenkaan lävisti 20 heittoa. Kaikki onnistumiset kaaren takaa lähtivät aloitusviisikon pelaajien käsistä.

Uran koko aloitusviisikko ylsi kaksinumeroisille pistelukemille. Avery Woodson (25/4) oli jälleen joukkueensa tehokkain. Takamies Stephen Croone (19/6/4s) oli myös erityisen energisenä. Jesse Perry, Ville Hänninen ja Mikael Sandberg kasasivat kukin 15 pistettä.

BC Nokian parhaat olivat Aapeli Alanen (23/2/3s) ja Sean O’Mara (23/11/2s).

Uran pelit jatkuvat jo perjantaina Uudessakaupungissa. BC Nokia saa lauantaina vieraita Lapualta.