Uudenkaupungin Korihait otti arvokkaan kotivoiton kaatamalla Korisliigan sarjataulukon pudotuspeliviivan alapuolen kamppailussa Kaarinan Ura Basketin 93–75 (53–40).

Korihaiden sankariksi nousi läpi kamppailun ilmiliekeissä pelannut Miikka Marttinen. Marttinen heitti jo ensimmäisellä puoliajalla Korisliigan ennätyksensä, 13 pistettä. Kaikkiaan reilun 18 minuutin aikana Marttinen tulitti ottelussa 19 pistettä. Tampereen Pyrinnön kasvatti upotti kuudesta kolmosestaan viisi.

Korihait oli perjantaina vierailijansa niskan päällä miltei alusta loppuun. Parhaimmillaan kotijoukkue johti ottelua 24 pisteellä. Korihait osui kolmoskaaren takaa lähes puolet yrityksistään, 14/30.

Ura heitti jälleen ottelussa enemmän kolmen pisteen heittoja kuin kahden pisteen yrityksiä. Uran 29 kolmosesta osui yhdeksän ja 25 kakkosesta 16. Ura menetti pallon peräti 23 kertaa.

Marttisen lisäksi isänniltä onnistuivat etenkin Marius Van Andringa (14/0), Bryan Coleman (13/5/2s) ja Chris Jenkins (13/5/7s).

Uran ykkönen oli jälleen Avery Woodson (19/4). Myös Stephen Croone (18/6) ja Jesse Perry (10/12) kasasivat kelpo tilastot.

Korihait siirsi Uran sarjataulukon pohjalle

Voitolla Korihait katkaisi kolmen ottelun tappioputkensa. Samalla Korihait nousi myös tasapisteisiin Uran kanssa, molemmilla joukkueilla on nyt plakkarissaan seitsemän voittoa.

Paremman keskinäisten otteluiden saldon myötä Korihait tiputti Uran Korisliigan hännänhuipuksi. Uralla (28) on vieläpä pelattuna kaksi ottelu Korihaita (26) enemmän. Uran vierastappioiden putki on jo yhdeksän ottelun mittainen.

Korihaille voitto oli samalla ensimmäinen uuden päävalmentajan Pedro Monteiron alaisuudessa. Ottelu oli portugalilaiselle Monteirolle toinen haikäskyttäjänä.

Korihaiden kausi jatkuu tärkeällä vierasottelulla samoista sijoituksista kilpailevan Lapuan Kobrien kotiareenalla. Ura matkaa keskiviikkona Kouvolaan.