NBA:n tähtitulokkaalta yllättävä kommentti – ”NBA:ssa on helpompi tehdä pisteitä kuin Euroopassa”

© Kuva: Getty Images

Helmikuun lopussa 20 vuotta täyttävä Luka Doncic pelaa upeaa tulokaskautta NBA:ssa ja hänen valintansa vuoden tulokkaaksi on jo lähestulkoon sinetöity, mikäli hän vain pysyy terveenä loppukauden ajan. Viime kaudella Euroliigan MVP:ksi valittu Doncic on takonut NBA:ssa kovempia tehoja kuin Euroopan kentillä.

Doncic on tällä kaudella tilastoinut NBA:ssa keskiarvoikseen 20,6 pistettä, 7,0 levypalloa ja 5,5 syöttöä ottelua kohden. Vertailun vuoksi viime kaudella NBA:ssa hänen keskiarvonsa olivat 16,0/4,8/4,3 ja Espanjan liigassa 12,5/5,7/4,7.

– Täällä on helpompi tehdä pisteitä kuin Euroopassa. Euroopassa kenttä on pienempi ja täällä on kolmen sekunnin sääntö. Mielestäni täällä on helpompi tehdä pisteitä, Doncic kertoi espanjalaisen Movistarin haastattelussa.