Ensi viikonloppuna koripallossa katseet kohdistuvat Pohjois-Amerikkaan, Charlotteen, jossa vietetään NBA:n tähdistöviikonloppua. Viikonloppuun mahtuu monenmoista tapahtumaa, kuten donkkikisaa, 3-pisteen heittokilpailua ja tietysti itse All Stars -ottelu lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Suomen aikaa.

Tapahtumassa nähdään myös suomalaisväriä, sillä Chicago Bullsin iso laitahyökkääjä Lauri Markkanen on mukana perjantain ja lauantain välisenä yönä pelattavassa Rising Star -ottelussa.

Nykyisin tähdistöviikonlopun otteluissa ei enää pelata hampaat irvessä. Viikonlopusta on tullut enempi iso tapahtuma, jossa eri joukkueiden pelaajat viettävät hauskaa kentällä. Löysin rantein pelattavassa tähdistöottelussa on juuri siksi omat vaaransa. Loukkaantumisriski on nimittäin suuri, kun ei pelata tosissaan.

– On siinä loukkaantumisriski. Välillä se unohtuu, kun et tee asioita tosissaan ja mieli ei ole siinä tekemisessä, ja siitä tulee vähän sellaista helppoa ja löysää, niin silloin on aina suuri mahdollisuus, että loukkaantuu, entinen korisammattilainen Ville Mäkäläinen toteaa Unibetin Triplatupla -podcastissa.

– Se voi olla tahaton tilanne, esimerkiksi nilkka menee jonkun jalan päälle, tai sitten se tulee ihan siitä, että mieli ei ole täysillä messissä. Tällaiset leikkipelit ovat aina vaarallisia tapahtumia, ja siksi niitä pyritään välttämään, Mäkäläinen jatkaa.

Toisaalta tähdistöviikonloppu on pelaajille erittäin hieno ja ainutlaatuinen tapahtuma. Mäkäläinen haluaisi nähdä tähdistöviikonlopun hyvin järjestettynä myös Suomessa.

– Se pitäisi rakentaa korisliiton markkinointitapahtumaksi ja sinne pitäisi saada media ja ihmiset paikalle.

– Olisi sille tilausta. Se vaatisi hyvän suunnitelman, hyvän tarinan, rehdin äänestyksen eikä äkkipikaisia liikkeitä, Mäkäläinen toteaa.