KTP-Basket nousi vaikeuksien kautta voittoon Helsinki Seagullsista lukemin 86–84 (37–46). Seagullsille tappio oli nyt viides peräkkäinen. Vierasparketeilla Seagullsin tappioputki on jo seitsemän ottelun mittainen.

Ilman ykköspelintekijäänsä Juwan Statenia Kotkassa pelannut Seagulls oli avausneljänneksellä vakuuttava. Hyvin kenttää juosseet vierailijat mättivät taululle 26 pistettä kotijoukkueen jäädessä 19 pisteeseen.

Toinen jakso jatkui tasaisena. Seagullsista etenkin Wayne Blackshear ja Chris Ortiz takoivat pisteitä roppakaupalla. Kaksikko kasasi jo puoliaikataukoon mennessä yhteensä 32 pistettä.

Kolmannella jaksolla Seagulls näytti jatkavan siitä, mihin ensimmäisellä puoliajalla jäi. Helsinkiläiset kävivät jo 15 pisteen vierasjohdossa, kunnes kotijoukkue aloitti kirinsä. KTP vei lopulta kolmannen neljänneksen nimiinsä 30–17 ja sitä kautta kotkalaisjoukkue pääsi päätösjaksolle neljän pisteen johtoasemassa.

Thomas nosti voittokorin viime sekunneilla

Viimeisellä jaksolla KTP oli jatkuvasti hieman vierailijaansa edellä. Niin vain Seagulls vielä tasoitti ottelun Blackshearin kolmosella vain 12 sekuntia ennen päätössummeria.

KTP sai viimeisessä hyökkäyksessään aikaan peräti kolme heittoa. Niistä viimeinen onnistui, kun Donte Thomas nosti suoraan hyökkäyslevypallosta voittokorin. Näin Thomasin (12/4/3s) korilla KTP varmisti plakkariinsa kauden 17 voittonsa.

KTP:n parhaat olivat Tyrell Nelson (20/6) ja Kevin Langford (21/5/4s). Entistä seuraansa vastaan pelannut Jalen Jackson (16/6/4s) onnistui myös oivallisesti. Juho Lehtoranta (9/3/2s) kantoi vastuuta vaihtopenkin pisteitä Michael Poundsin oltua sivussa tositoimista.

Seagullsin tehomiehet olivat Blackshear (29/5/3s) ja Ortiz (28/10).

KTP:llä alkoi tiistaina maaottelutauon suoma pieni loma. Seuraavan kerran KTP pelaa Korisliigaa 1. maaliskuuta Uudessakaupungissa. Seagulls isännöi vielä ennen taukoa perjantaina Karhu Basketia.