Susijengin heittäjä-ässä havittelee cup-voittoa

© Kuva: fiba.com

Antti Kanervo taistelee lauantaina Islannin cupin voitosta, kun Stjarnan raivasi tiensä Final Four –turnauksen finaaliin. Jamar Wilsonin Lietkabelis pelasi itsensä niin ikään mukaan Liettuan cupin finaaliturnaukseen.

Vahvassa voittoputkessa liihottava Stjarnan ei antanut IR:n yllättää itseään, vaan otti selvän 87-73 (41-42)-voiton. Kanervo nakutti tehokkaasti 15 pistettä, otti viisi levypalloa ja antoi kaksi syöttöä. Stjarnan kohtaa lauantaisessa finaalissa Njardvikin.
Ottelutilastot

Lietkabelis eteni Liettuan cupin Final Four –turnaukseen voittamalla puolivälierissä Pieno Zvaigzdesin. Lietkabelis oli jo voittanut puolivälierien ensimmäisen osan selvästi 78-68 ja sinetöi jatkopaikkansa viemällä toisen osaottelun nimiinsä 104-79 (50-40). Wilson heitti ottelussa 12 pistettä.

Liettuan cup jatkuu viikonloppuna, kun Lietkabelis kohtaa lauantaina välierässä Zalgiriksen. Mitalipelit ovat edessä sunnuntaina.
Ottelutilastot

Sasu Salinin Copa del Rey’n tavoittelu tyssäsi heti avausotteluun, kun Malaga hävisi Teneriffalle 78-88 (36-44). Salin lukeutui joukkueensa parhaimmistoon 11 pisteellä, yhdellä levypallolla, yhdellä syötöllä ja kolmella riistolla.
Ottelutilastot

Lassi Tuovin Strasbourg aloittaa Leaders Cupin voiton tavoittelun perjantai-iltana, mutta alkuviikosta Strasbourg pelasi Ranskan cupia, jossa se hävisi ASVEL Lyon-Villeurbannelle 78-86 (44-48).
Ottelutilastot

Koponen Bayernin paras pistemies Bundesliigassa

Saksan Bundesliigassa Petteri Koposen Bayern München koki kauden avaustappionsa, kun Oldenburg kukisti Bayernin niukasti 83-82 (50-40). Koponen nosti Bayernin kahden pisteen johtoon vapaaheittoviivalta kahdeksan sekuntia ennen loppua, mutta Oldenburgin Rickey Pauldingia rikottiin kolmen pisteen heitossa ja hän pisti jääkylmästi vaparit sisään varmistaen kotijoukkueelle makean voiton. Avausviisikkoon noussut Koponen oli jälleen Bayernin paras pistemies 18 pisteellä ja tilastoihin kertyi myös kolme levypalloa, kolme syöttöä ja riisto. Bayern jatkaa edelleen Bundesliigan piikkipaikalla.
Ottelutilastot

Tuomas Iisalon ja Vesa Vertion valmentama Crailsheim otti komean voiton kaataessaan kotonaan Bayreuthin 97-90 (42-52).

– Meillä oli vaikea alku ottelulle, mutta pystyimme parantamaan. Pojat taistelivat koko 40-minuuttisen. Toisella puoliajalla meillä oli aina uusi mies, joka otti vastuuta. Tiesimme, että jos pysymme vastustajan mukana, meillä on mahdollisuus. Pystyimme siihen, kun pidimme pallosta parempaa huolta. Nostan hattuani pojille, Iisalo kiitteli Bundesliigan sivujen mukaan.

Voitto oli Crailsheimille kauden neljäs ja se nousi samalla pois viimeiseltä paikalta.
Ottelutilastot

Shawn Huffin, Gordon ja Daniel Herbertin Frankfurt koki niukan 73-74 (38-33)-tappion Bambergin vieraana. Huffin tilastoihin kertyi kolme pistettä ja kolme levypalloa. Frankfurt on Bundesliigassa 13.
Ottelutilastot

Lähde: Koripalloliiton tiedote