Nuoret lupaukset jatkavat KTP:ssä

KTP-Basket on sopinut kolmen nuoren ja lupaavan pelaajan jatkosta seuran korisliigajoukkueessa.

Nimensä sopimuspaperiin ovat allekirjoittaneet Markus Rautasalo (18 vuotta/180 senttiä), Eero Hannikainen (17/190) ja Janne Lehtoranta (18/190). Rautasalon ja Hannikaisen jatkopestit ovat kahden vuoden mittaisia, ja Lehtoranta jatkaa KTP:ssa varmuudella ainakin vielä seuraavankin kauden.

Vähäisestä iästään huolimatta ”nuorella ja vikkelällä” kolmikolla on jo Korisliigakokemusta. Rautasalo on pelannut kuluvalla kaudella 23 ottelussa keskimäärin 8.38 minuuttia. Lehtorannan pelit/minuutit ovat 14/6.44 ja Hannikaisen 6/3.21.

Rautasalo ja Hannikainen pelaavat pääsarjatasolla ensimmäistä vuotta. Lehtoranta sen sijaan debytoi Korisliigassa jo viime kaudella ja oli kokoonpanossa 29 pääsarjaottelussa (keskiarvopisteet/-levypallot 1,6/1,0).

Rautasalo on helsinkiläisen Munkkiniemen Kisapoikien kasvatti ja päävalmentaja Tomi Kamisen mukanaan tuoma ”löytö” KTP:n takamiesosastolle. Nuorukainen on pelannut tämän kauden koripalloa eräänlaisessa kaksoisroolissa, sillä liigan ohella Rautasalo on edustanut MuKia 1. divisioona B:ssä ja ollut yksi sen keskeisimmistä pelaajista. Divarissa hänen keskiarvonsa 17 ottelussa ovat olleet 13,2 pistettä/3,7 levypalloa/4,8 koriin johtanutta syöttöä.

Hannikainen ja Lehtoranta ovat KTP:n juniorikoulun kasvatteja ja yhä edelleenkin junnuiässä. 19-vuotiaiden SM-sarjassa Hannikainen on tällä hetkellä pistetilaston kakkonen (24,9 pinnaa/peli) ja Lehtoranta kolmonen (24,2). Kärjessä on Jyväskylän HoNsU:n Tiitus Kuukkanen (26,2). Levyritilastossa Hannikaisen 10,2 oikeuttaa neljänteen ja Lehtorannan 7,4 viidenteentoista tilaan. Syöttötaulukossa Lehtoranta (4,3) on kolmas ja Hannikainen (3,4) seitsemäs.

Tomi Kaminen on luonnollisesti iloinen nuorukaisten jatkosopimuksista.

– Nuoret takamiehemme ovat olleet todellisia valopilkkuja kauden aikana. ”Make” on pelannut itsensä kotkalaisten sydämiin, ”Japa” on ollut ratkaisemassa Korisliigapelejä, ja Eero on lähes dominoinut 19-vuotiaiden SM-sarjassa, kehuu Kaminen KTP:n sivuilla.

– Jokainen poika on mennyt hurjasti eteenpäin, eikä kehittymiselle näytä olevan rajoja. He tuovat aina energiaa ja vauhtia niin treeneihin kuin peleihinkin, ja sitä tullaan tarvitsemaan heiltä tulevaisuudessakin, jatkaa KTP:n valmentaja.

Lähde: KTP:n kotisivut

Kaikki jääkiekon MM-kisoista: matsit ilmaiseksi, sarjataulukko, otteluohjelma…