Susijengi taipui Venäjälle – MM-haaveet kariutuivat

© Kuva: fiba.com

Suomen haaveet MM-kisapaikasta murenivat, kun Susijengi joutui tunnustamaan Venäjän jälleen paremmakseen. Venäjä lunasti kisalipun Kiinaan 91-76 (37-38)-voitolla.

Susijengi tuli otteluun vahvasti eikä hätkähtänyt loppuunmyydyn Permin huutomyrskyä. Konkari Tuukka Kotti näytti esimerkkiä pussittaen alkuun yhdeksän pistettä, jonka jälkeen Ranska-ottelun sankari Jamar Wilson, Sasu Salin ja myöhään lauantaiyönä joukkueen mukaan liittynyt Petteri Koponen komppasivat ja Suomi repäisi jo 14 pisteen johdon. Susijengin puolustus toimi erinomaisesti ja Alexander Madsen oli jälleen mies paikallaan suojelemassa Suomen koria. Parhaimmillaan Suomi nosti eron jo 18 pisteeseen, mutta Venäjä sai kavennettua eron 12 ennen taukoa. Susijengi heitti ensimmäisellä neljänneksellä erinomaisesti, sillä kakkosten onnistumisprosentti oli 77 prosenttia.

Toiselle jaksolle Venäjä tuli vahvasti. Venäjän ensimmäisellä neljänneksellä rakoillut puolustus oli selkeästi tiiviimpi, eikä Suomi pystynyt löytämään samalla tavalla aukkoja Venäjän puolustuksessa. Heitot menivät ohi ja samaan aikaan Venäjä sai hengen päälle ja pääsi jo kolmen pisteen päähän. Suomella oli hyökkäyspäässä isoja ongelmia, kun pallo ei liikkunut ja peli meni yksinyrittämiseksi ja väkisin vääntämiseksi. Samaan aikaan Venäjä rankaisi toisessa päässä monipuolisesti ja hallitsi levypallopelaamista. Venäjän rynnistyksestä huolimatta Suomi pystyi pitämään johtoasemansa ja lähti pisteen johdossa toiselle puoliajalle.

Kolmannelle neljännekselle Suomi tuli jälleen vahvasti ja Wilsonin johdolla sinipaidat pääsivät jo 10 pisteen johtoon. Venäjä tuli kuitenkin kovilla kolmosilla takaisin kantaan ja peli pysyi jännittävänä. Suomi sai kuitenkin katkaistua nopeasti Venäjän hyvän vaiheen ja kasvatti eron jälleen kaksinumeroisiin. Lopulta ero päätösneljänneksellä lähtiessä oli Suomelle kahdeksan pistettä.

Päätösneljännes oli taattua Susijengi-kamaa ja totuttuun tyyliin kannattajat saivat pureskella kynsiään loppuun saakka. Venäjä siirtyi ottelussa ensimmäistä johtoon 7,5 minuuttia ennen loppua, mutta Suomi kuittasi tilanteen nopeasti ja pääsi taas johtoon. Johto ei kuitenkaan kestänyt kauaa ja Venäjä pääsi jälleen niskan päälle. Suomalaiset joutuivat tekemään vaikeita ratkaisuja ja samanaikaisesti Venäjä käytti omat mahdollisuutensa hyväkseen. Andrei Vorontsevichin kaksi kolmen pisteen heittoa minuutin sisään muutama minuutti ennen loppua nosti Venäjän kuuden pisteen johtoon ja samalla lyötiin ratkaisevia nauloja Susijengin arkkuun. Lopulta Venäjä kuittasi ottelusta 91-76-voiton.

Ottelutilastot


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!