KTP harkitsee uuden amerikkalaispelaajan hankintaa – ”Olisi hyvä olla jokin kortti takataskussa”

Koripallon siirtomarkkinoilla helmikuun viimeinen on merkitsevä päivä, sillä silloin pannaan ovet säppiin. Sen jälkeen seurasiirrot ovat mahdollisia vain “takaoven kautta”. Se tarkoittaa sitä, että pelaajan on oltava vapailla markkinoilla ja hän on pelannut viimeksi Suomessa. Niissäkin tapauksissa takaraja on 31. päivä maaliskuuta.

KTP:n koripallojohto on puntaroinut viidennen ulkomaalaisen pestaamista.

– Ennen muuta varosyistä. Jos nyt toteutuisi sellainen kauhuskenaario, että joku meidän amerikkalaisnelikostamme loukkaantuisi, olisi hyvä olla jokin kortti takataskussa. Olisi harmillista, jos hyvän alkukauden jälkeen hankitut pudotuspeliasetelmat vesittyisivät sen takia, että joku avainpelaajista olisi sivussa, toteaa päävalmentaja Tomi Kaminen seuran sivuilla.

Kotkan koutsi hyväksyy myös realiteetit että kaikki maksaa.

– En halua olla sellainen valmentaja, joka huutaa viidettä miestä tyyliin “maksaa mitä maksaa”. Lisäapuja otetaan, jos löytyy hyvä mutta halpa.

Valinnan vaikeuskertoimia lisää se, mille pelipaikalle jenkkireserviä haetaan.

– Takamiehen tontille löytyy halvempia ratkaisuja, mutta onko se meidän ensisijainen tarpeemme? Pitemmän pään jenkkejä meillä on ennestään kolme, mutta sen kokoluokan varamiehillä on myös isompi hintalappu mukana, selvittää Kaminen.

KTP-Basketin puheenjohtaja Jyrki Lindströmin luvalla valmennusjohto jatkaa nettisurffailua hankintojen varalta, mutta aikaa siirtoihin ei ole enää kauan.

Lähde: KTP:n kotisivut

Kaikki jääkiekon MM-kisoista: matsit ilmaiseksi, sarjataulukko, otteluohjelma…