Susiladiesin peluri havittelee Espanjan Cupin voittoa – ” Cup on tosi iso asia

© Kuva: fiba.com

Espanjassa pelataan viikonloppuna cupin lopputurnaus Copa de la Reina. Anniina Äijäsen, 23, Sedis Basquet aloittaa oman urakkansa torstaina turnauksen emäntäjoukkue Araskia vastaan.

Kuten miesten puolella Copa del Rey, niin myös Copa de la Reina on sekä pelaajien että kannattajien arvostuksessa korkealla. Äijänen on huomannut kuhinan joukkueen ympärillä turnauksen lähestyessä.

– Cup on tosi iso asia varsinkin meidän pienessä kylässä, sillä pääsimme siihen mukaan nyt ensimmäistä kertaa. Se on iso juttu seuralle. Myynnissä on paljon erilaisia fanituotteita, olemme tehneet mainoskuvauksia, harjoituksissamme oli juuri pieniä junnuja laulamassa ja ottamassa nimikirjoituksia, joten se kertoo vähän siitä millainen merkitys cupilla on, Äijänen kertoo Koripalloliiton tiedotteessa.

Turnaus pelataan Vitoria-Gasteizissa ja Sedis Basquetin vastustaja Araski pääsi turnaukseen mukaan emännöidessään lopputurnausta. Joukkueet kohtasivat toisensa joulukuun lopussa ja tuolloin Sedis haki selvän 69-55-vierasvoiton. Arvonnassa Sedis vältti ensimmäisellä kierroksella Espanjan liigaa hallitsevat Gironan ja Avenidan.

– Arpa oli hyvä, ettei heti kärkeen tullut Euroliigan tai EuroCupin joukkuetta vastaan. Araski on kuitenkin vahva joukkue, varsinkin kotikentällään. Meillä on heitä vastaan hyvä suunnitelma ja olemme tehneet paljon skouttia heitä vastaan. Tasaväkinen ottelu on tulossa ja meiltäkin on matkaamassa paljon faneja peliin, joten toivottavasti se tasoittaa kotietua hieman.

Mikäli Sedis etenee seuraavalle kierrokselle, ovat välierät edessä lauantaina. Vastaan tulisi todennäköisesti suurseura Girona, jonka kauden ainoa tappio Espanjan liigassa tuli nimenomaan Sedisiä vastaan marraskuussa.

– Lähdetään voittamaan ensimmäinen ottelu ja sitten yllättämään Girona toistamiseen tämän kauden aikana, Äijänen heittää.

Sedis on pelannut vahvan kauden ollen sarjassa neljäntenä tukevasti kiinni pudotuspelipaikasta. Äijäsen mukaan joukkueen suurin vahvuus on se, että kaikki puhaltavat yhteen hiileen.

– Meillä on tosi yhtenäinen joukkue. Kaikki pelaavat joukkueen eteen eikä minkäänlaista sooloilua ole. Pelaajat ovat samalla aaltopituudella ja ovat motivoituneita tekemään tulosta joukkueelle, Äijänen avaa joukkueen menestyksen salaisuutta.

Äijänen vaihtoi viime kauden jälkeen USA:n yliopistokentät Espanjan ammattilaisparkettiin. Tampereen Pyrinnön kasvatti on saanut peliaikaa keskimäärin hieman päälle yhdeksän minuuttia ja keskiarvoikseen hän on merkkauttanut 2,5 pistettä ja 1,8 levypalloa.

– Ensimmäinen kausi ammattilaisena on ollut osittain haastava, kun peliaikaa on tullut aika vaihtelevasti. Siitä huolimatta minusta tuntuu, että olen pystynyt myös harjoituksissa kehittymään. On tullut paljon oppia kovuudesta ja olen oppinut pelistä paljon, arvioi Äijänen.

Copa de la Reinan puolivälierät pelataan torstaina ja perjantaina. Välierät ovat edessä lauantaina ja finaali sunnuntaina.

Lähde: Koripalloliiton tiedote

Kaikki jääkiekon MM-kisoista: matsit ilmaiseksi, sarjataulukko, otteluohjelma…