Korisliigan jumbojoukkue vahvisti joukkuettaan – ”Taitoa ja peliälyä hyökkäyspäähän”

Ura Basketin Korisliigan debyyttikauden loukkaantumiset ovat olleet lukumäärässään poikkeukselliset, ja valmennusjohto on joutunut tekemään jatkuvia korjausliikkeitä syyskaudesta alkaen. Kaarinalaisjoukkue onkin vahvistanut joukkuettaan Vilppaassa alkukauden pelanneella Miikka Luosmaalla.

– Loppukauden pelien tärkeys on kaikilla erittäin hyvin tiedossa, kommentoi päävalmentaja Kristian Palotie Uran sivuilla.

– En siis epäröinyt hetkeäkään kuullessani mahdollisuudesta saada Miikka Luosmaa mukaan ryhmäämme! Hän tuo joukkueeseen pelikovuutta, ”moottoria” sekä puolustuksellisen ankkurin, mutta myös taitoa ja peliälyä hyökkäyspäähän, Palotie jatkaa.

Sekä puolustus- että hyökkäyssysteemi on Luosmaalle tuttu. Valmennuksessa ollaan vakuuttuneita, että uuden pelaajan integrointi joukkueeseen sujuu verrattain mutkattomasti.

– Kaikki tapahtui nopeasti tänään, niin kieltämättä on vähän sekavat fiilikset vielä, sanoo Luosmaa. – Tuntuu haikealta jättää Vilpas taakse, mutta samaan aikaan olen todella innoissani tulevista peleistä Uran paidassa. Uskon, että pystyn auttamaan omalla panoksellani joukkuetta loppukaudella!

Vilppaan päävalmentaja Joonas Iisalon mukaan Luosmaa saa mahdollisuuden suurempaan vastuuseen kuin mitä olisi ollut Vilppaassa tarjolla.

– Jokaiselle pelaajalle tulee löytää sopivasti peliaikaa. Meillä Miikan rooli on ollut liian pieni suhteessa miehen taitoihin johtuen kovasta kilpailusta joukkueen sisällä. Sen on varmaan tiedostanut jokainen joukkueen sisällä. Hienoa, että löysimme Kaarinan kanssa yhteisen sävelen ja toivottavasti heiltä löytyy isompaa roolia. Toivotamme Miikalle kaikkea hyvää kevääseen, toteaa Iisalo Vilppaan sivuilla.

Luosmaa on todennäköisesti Uran kokoonpanossa ja lauantain Kobrat-ottelussa.

24-vuotiaalla Karkkilan Urheilijoiden kasvatilla on koossa 124 liigaottelua Kouvolan Kouvojen ja Salon Vilppaan riveistä. Tällä kaudella Luosmaa on pelannut Vilppaassa reilut kahdeksan minuuttia ottelua kohti ja tehnyt niissä 1.9 pistettä ja napsinut 1.8 levypalloa. Kaudella 2015-2016 Luosmaa voitti SM-kultaa Kouvojen paidassa ja 2017-2018 hopeaa Vilppaassa.

Lähteet: Uran ja Vilppaan kotisivut


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.