Susiladiesin Euroopassa pelaavista ammattilaisista viikonloppuna voittoja pääsivät juhlimaan Sofia Pelander ja Anissa Pounds.

Anniina Äijäsen ja Sedis Basquetin tie Espanjan cupissa päättyi välieriin suurseura Gironan käsittelyssä 60-80 (36-40). Äijänen sai vastuuta 12 minuutin ajan ja sai tilastoihinsa pisteen ja neljä levypalloa.

Espanjan Liga Femenina 2:ssa Poundsin Maristas Coruna otti toisen peräkkäisen voittonsa kukistettuaan Mataron 61-58 (36-26). Pounds lähenteli 32 minuutissa tupla-tuplaa 14 pisteen, yhdeksän levypallon, syötön ja riiston tilastosaldollaan. Maristas nousi sarjassa pykälän ollen nyt 12.

Kahden tappiollisen ottelun jälkeen Pelanderin Norrköping palasi voittojen tielle Ruotsin liigassa porskuttaessaan Högsbo Basketin yli 90-79 (49-39). Pelander ehti kasata seitsemän pistettä, viisi levypalloa, syötön sekä riiston ennen virhetilinsä täyttymistä. Norrköping on tukevasti neljäntenä.

Bundesliigassa tappioita

Saksan Bundesliigassa suomalaispelaajien joukkueet kokivat harmittavia tappioita vieraskentillä.

Anni Mäkitalon ja Heta Äijäsen Donau-Ries hävisi hallitsevan mestari Kelternin vieraana 67-81 (40-44). Äijänen sai tilastoihinsa kahdeksan pistettä, viisi levypalloa ja torjunnan. Mäkitalo kasasi 32 minuuttiin 11 pistettä, kaksi levypalloa ja neljä syöttöä. Donau-Ries on Bundesliigassa seitsemäntenä.

Veera Pirttisen Chemnitz taipui niukasti BG74:n vieraana 47-50 (28-32). Pirttinen jäi ilman tehomerkintöjä 19,5 minuutissa. Chemnitz on sarjassa viimeisenä.

Tärkeät pisteet karkasivat myös Helmi Tulosen hyppysistä, kun hänen joukkueensa Saarlouis hävisi Hannoverille vieraskentällä 65-73 (34-34). Saarlouisin kompastus oli päätösneljännes, jonka Hannover kuittasi 22-12. Tulonen oli jälleen omiensa parhaimmistoa 11 pisteellä ja kolmella levypallolla. Saarlouis on juuri Chemnitzin yläpuolella kymmenentenä.