Edon Maxhuni ja Long Beach State veivät Yhdysvaltojen miesten NCAA:ssa Big West -konferenssin suomalaiskamppailun Tuukka Jaakkolan Cal Polya vastaan 85-94 (31-40).

Long Beach State johti ottelua parhaimmillaan 19 pistettä, mutta Cal Poly onnistui vielä kirimään eron yhdeksään pisteeseen pariinkin kertaan. Lopulta Long Beach State heitti vapaaheittonsa varmasti 10/12 tyrehdyttäen vastustajansa loppukirin.

Maxhuni toi penkiltä korintekovoimaa 14 minuutin verran pussittaen seitsemän pistettä. Jaakkola taas pelasi 15 minuuttia, joiden aikana hän nosteli seitsemän pistettä, repi neljä levypalloa ja torjui vastustajan heiton kertaalleen.

Andre Gustavsonin ja Richmondin loppukiri jäi tyngäksi, kun VCU vei voiton Atlantic 10 -konferenssissa loppunumeroin 69-66 (34-24). Gustavson oli tuttuun tapaan aloitusviisikossa keräten nimiinsä 7 pistettä, yhden levypallon, kolme riistoa ja kaksi syöttöä 29 peliminuutissa.

Lassi Nikkarisen Montana State voitti Big Sky -konferenssissa Northern Arizonan 73-84 (30-37). Nikkarinen jakoi yhden syötön pelaamassaan 11 minuutissa.

Samuli Nieminen palasi viiden ottelun tauon jälkeen takaisin Stephen F. Austinin aloitusviisikkoon, kun ’Jacks hävisi niukasti Lamar Universitylle 79-81 (43-40). Nieminen pelasi 16 minuuttia tilastoiden itselleen kolme pistettä ja neljä levypalloa.

Raitaselle ja Murphyllä edessä konferenssien lopputurnaukset

Remu Raitasen San Francisco hävisi WCC-konferenssin runkosarjan viimeisen ottelunsa Loyola Marymountille 74-69 (31-25). Raitanen pelasi ottelussa alle minuutin nostaen kaksi pistettä ja hakien yhden levypallon.

San Francisco lähtee viikonloppuna alkavaan konferenssin lopputurnaukseen neljänneltä sijalta 9 voitolla ja 7 tappiolla.

Tomas Murphyn Northeastern pelasi CAA-konferenssin viimeisen runkosarjaottelunsa voittaen Drexelin 90-66 (37-33). Murphy ei pelannut ottelussa.

Huskies päätti runkosarjansa 14 voitolla ja 4 tappiolla. Ensi viikonlopun CAA-konferenssin lopputurnaukseen Northeastern lähtee toiselta sijalta.