Yhdysvaltojen miesten yliopistosarjassa Tomas Murphy ja Northeastern nappasivat tiketin NCAA:n lopputurnaukseen voittamalla CAA-konferenssin mestaruuden.

Finaaleihin Northeastern eteni voittamalla Charlestonin niukasti 70-67 ja finaaleissa vastaan tuli konferenssin runkosarjan mestari Hofstra.

Northeastern johti selkeästi puoliajalla, mutta Hofstra kiri eron tasoihin toisella puoliajalla. Yhdeksän viimeisen minuutin aikana Huskies onnistui karistamaan Hofstran kannoiltaan kohti 82-74 (42-26).

Northeastern pelasi seitsemän miehen rotaatiolla, jossa Murphy sai peliaikaa 19 minuuttia keräten tilastoihinsa 11 pistettä, kaksi levypalloa, kaksi syöttöä ja yhden torjunnan.

NCAA:n lopputurnaus alkaa 19. maaliskuuta ja Northeasternin aikataulut selviävät sunnuntaina.

Andre Gustavson ja Richmond pääsivät Atlantic 10 -konferenssin ensimmäiseltä kierrokselta jatkoon, kun Nathan Cayo (12/3) ratkaisi 50-52 (18-23) -voiton 0,2 sekuntia ennen loppusummeria Spidersille. Gustavson pelasi viisikossa 30 minuuttia keräten tilastoikseen kaksi pistettä, kuusi levypalloa, kolme syöttöä, kaksi riistoa ja yhden torjunnan.

Richmondin konferenssin lopputurnaus sai kuitenkin päätöksensä viime yönä, kun Saint Louis veti pidemmän korren neljännesvälierissä 68-71 (36-30). Gustavson pelasi tällä kertaa 26 minuuttia, joiden aikana hän heitti 10 pistettä, repi viisi levypalloa ja torjui vastustajan heiton kerran.

Gustavson pelasi lupaavan tulokaskauden Richmondissa nousten kauden edetessä joukkueensa viisikko- ja luottopelaajaksi 4,8 pisteen ja 2,3 levypallon keskiarvoilla pelaten keskimäärin 22 minuuttia ottelua kohden.

Maxhunin Long Beach State välieriin

Kaksi kertaa runkosarjan aikana Havaijin yliopistolle hävinnyt Edon Maxhunin Long Beach State pääsi maksamaan kalavelkoja, kun Beach nappasi paikkansa Big West -konferenssin välieriin Jordan Robertsin heitolla 0,3 sekuntia ennen loppua 68-66 (29-37) -voittoon.

Maxhuni pelasi ottelussa 15 minuuttia pussittaen kaksi pistettä ja riistäen kerran.

Elias Valtosen Arizona State eteni Pac-12-konferenssin välieriin päihittämällä UCLA:n 72-83 (29-45).Valtonen pelasi alle minuutin ilman tilastomerkintöjä.

Nikkarisen ja Pöllän yliopistot tappioihin

Lassi Nikkarisen Montana State voitti Big Sky -konferenssin ensimmäisellä kierroksella Idahon 71-75 (30-32). Nikkarinen pelasi 20 minuuttia, joiden aikana hän nakutti kaksi pistettä, haki kolme levypalloa ja jakoi yhden syötön.

Montana Staten kausi sai kuitenkin päätöksensä välierissä, kun Eastern Washington osoittautui liian kovaksi palaksi loppulukemin 84-90 (44-45). Nikkarinen pelasi 14 minuuttia kirjaten itselleen kaksi pistettä, yhden syötön ja yhden riiston.

Nikkarinen pelasi toisena kautenaan Montana Statessa keskimäärin 14,2 minuuttia 2,3 pisteen, 1,0 levypallon ja 1,3 syötön keskiarvoilla.

Hannes Pöllän Oklahoma putosi Big 12 -konferenssin ensimmäisellä kierroksella West Virginialle 72-71 (33-35). Oklahoma näytti vieneen pelin jatkoajalle, mutta summerin peitonneessa heitossa Christian Jamesin (11/5) kengät olivat kolmosen viivan päällä. Pöllä ei pelannut ottelussa.