Tampereen Pyrintö ja Vilpas iskevät lauantaina yhteen Suomen Cupin finaalissa. Finaalin kotijoukkueen päävalmentaja Sami Toiviainen on innoissaan, että kauden keskellä on mahdollisuus voittaa jotain suurempaa.

Toiviainen lähtee joukkoineen luottavaisena huomenna lauantaina kotikentällä pelattavaan Suomen Cupin finaaliin.

– Hyvillä fiiliksillä kohti lauantaita. On hauskaa, että pelaamme lauantaina cupissa ja keskiviikkona kohtaamme Korisliigassa, joten periaatteessa yhdellä scoutilla mennään.

– On tärkeää, että keskellä kautta on mahdollista voittaa jotain. Sillä on merkitystä meille, taustoittaa Sami Toiviainen Koripalloliiton sivuilla.

Pyrintö on yksi niistä joukkueista, jotka ovat tällä kaudella onnistuneet kaatamaan Vilppaan Korisliigassa. Muutenkin joukkueiden keskinäiset ottelut ovat tällä kaudella olleet äärimmäisen tiukkoja.

Vilpas asettaa Pyrinnölle kuitenkin vaativan haasteen cup-finaalissa.

– Vastassa on sarjan paras joukkue. Tosin cupissa pelataan kolmella ulkomaalaispelaajalla, joten on mielenkiintoista nähdä, valitseeko Vilppaan päävalmentaja Joonas (Iisalo) ison vai pienemmän kolmikon. Silti Teemu Rannikon merkitystä hyökkäyspelin sujuvuuden kannalta ei voi unohtaa.

– Lähdimme Suomen Cupiin tavoitteena voittaa koko kilpailu. Kun kierroksia on nyt jokunen takana, niin tavoite ei ole muuttunut matkan varrella, Toiviainen jatkaa.

Toiviainen on kokenut cup-kävijä ja otteluita on kertynyt vuosien saatossa lukuisia. Parhaat muistot ovat tosin jo vuosien takaa.

– Olin Timo Hakamaan apuvalmentajana Namika Lahdessa kaudella 2000-01, kun kaadoimme finaalissa Pyrbasketin. Siinä ovat oikeastaan kaikki parhaat cup-muistot, vaikka pelejä on kertynyt sen jälkeenkin. Toisin sanoen olen kokenut cup-finalisti, jos verrataan esimerkiksi Joonakseen (Iisalo), naurahtaa Toiviainen.