Tällä kaudella lukuisia niukkoja tappioita kärsinyt Helsinki Seagulls on löytänyt uuden vaihteen, sillä perjantainen vierasvoitto Kouvolassa oli joukkueelle jo neljäs peräkkäinen. Kouvot kaatui kotiparketillaan jatkoajan jälkeen koriluvuin 94–102, 83–83 (29–46).

Seagullsin voittoputki on luonnollisesti vankistanut helsinkiläisjoukkueen asemaa Korisliigan sarjataulukossa. Seagullsin kauden 14 voitto nosti joukkueen jo voiton päähän kuudentena majailevasta Kouvoista. Pudotuspeliviivan alapuolelle Seagullsin ero on nyt kahden voiton mittainen, kun runkosarjaa on monella joukkueella jäljellä vielä kahdeksan ottelua.

Jatke Areenalla Seagulls rakensi merkittävän eron Kouvoihin jo ottelun ensimmäisellä jaksolla. Parhaimmillaan vierasjohto oli ottelussa 21 pistettä.

Kouvot ei johtanut ottelun aikana kertaakaan. Päätösneljänneksellä Kouvot kiri jo aivan Seagullsin kannoille, mutta vierasjoukkue onnistui pitämään Kouvot takanaan miltei loppuun asti.

Tuukka Kotti (8/9) sai virhetilinsä täyteen jo aikaisessa vaiheessa viimeistä jaksoa ja Seagullsin voimahahmon poissaolo helpottikin Kouvojen urakkaa. Kouvojen kapteeni Ville Kaunisto tasoittikin ottelun sivurajakuviosta vain kaksi sekuntia ennen 40 minuutin täyttymistä.

Jatkoajalla Seagulls johti jälleen alusta asti. Etenkin Juwan Staten teki tukun tärkeitä tahtokoreja. Seagulls teki jatkoajalla komeasti 19 pistettä.

Seagullsin tehopelaajina toimivat Chris Ortiz (26/10), Staten (26/9/3s) ja Alex Ruoff (18/6/4s).

Kouvoille tappio oli nyt kolmas peräkkäinen. Kouvoilta David Gonzalvez (26/3) toi penkiltä kiitettävästi tehoja. Kapteeni Ville Kaunisto (12/22/4s) repi puolestaan huimat 22 levypalloa. Kaikkiaan Kouvot nappasi ottelussa 17 hyökkäyslevypalloa. Toisaalta Kouvot hukkasi pallon jopa 18 kertaa.

Kouvot matkaa keskiviikkona Nokialle. Seagulls isännöi samaisena päivänä Kaarinan Ura Basketia.