Susiladies-pelaajilla kaksijakoiset tunnelmat Bundesliigan päätöskierroksella

© Kuva: fiba.com

Saksan Bundesliigassa saatiin runkosarja päätökseen. Suomalaispelaajia ei nähdä tällä kaudella pudotuspeleissä.

Bundesliigan Chemnitzin ja Donau-Riesin ottelu oli suomalaisnäkökulmasta varsin kaksijakoinen. Camilla Grönbergin ja Veera Pirttisen Chemnitz tarvitsi ottelusta voiton sarjapaikkansa säilyttämiseksi ja Anni Mäkitalon sekä Heta Äijäsen Donau-Ries tarvitsi voiton varmistaakseen pudotuspelipaikkansa. Chemnitz otti tunteikkaassa ottelussa 80-63 (44-38)-voiton. Pirttinen pelasi jälleen pirteästi auttaen joukkuettaan yhdeksällä pisteellä, kahdella levypallolla, syötöllä ja riistolla. Koko kauden hurjia minuutteja pelannut Mäkitalo heitti Donau-Riesille yhdeksän pistettä, otti yhden levypallon, antoi kolme syöttöä ja riisti kertaalleen. Äijänen sai yhdet merkinnät piste- ja levypallosarakkeeseen. Tuloksen myötä Donau-Ries putosi yhdeksänneksi ja Chemnitz kipusi kymmenenneksi.

Grönbergin kausi päättyi jo aiemmin alaraajavammaan. Toista kauttaan ammattilaisena pelannut Grönberg tilastoi keskimäärin 3,3 pistettä ja 1,6 levypalloa 19 minuutin peliajalla. Debyyttikaudellaan ammattilaisena pelannut Pirttinen onnistui hienosti 7,5 pisteen ja 2,3 levypallon keskiarvoilla peliajan ollen keskimäärin 25 minuuttia. Toista kauttaan Donau-Riesiä edustanut Mäkitalo urakoi keskimäärin 32 minuuttia ottelua kohden keskiarvoinaan 9,4 pistettä, 2,3 levypalloa ja 1,8 syöttöä. Äijäsen ensimmäisen ammattilaiskauden keskiarvoina olivat 1,9 pistettä ja 1,7 levypalloa reilun kymmenen minuutin peliajalla.
Ottelutilastot

Kun Chemnitz säilytti sarjapaikkansa, tiesi se sitä että Helmi Tulosen Saarlouisin kohtaloksi tuli pudota sarjaporrasta alemmas joukkueen hävitessä Braunschweigille 75-80 (37-39). Voitolla Braunschweig pudotti Donau-Riesin ulos pudotuspeleistä keskinäisten otteluiden paremmuuden turvin. Tulonen tilastoi ottelussa kuusi pistettä, kaksi levypalloa ja riiston. Tulonen pelasi vahvan tulokaskauden ammattilaisparketeilla 6,8 pisteen ja 3,3 levypallon keskiarvoilla. Peliaikaa tuli hienosti keskimäärin 25 minuuttia.
Ottelutilastot

Äijäsen Sedis voittoon

Espanjan liigassa Anniina Äijäsen Sedis Basquet otti kolmannen peräkkäisen voittonsa kaadettuaan kotonaan Extremaduran 77-56 (39-34). Äijänen jäi ottelussa pisteittä, mutta nappasi kolme levypalloa ja antoi yhden syötön. Sedis on sarjassa kolmantena.
Ottelutilastot

Sarjapykälää alempana Anissa Poundsin Maristas Coruna ei pystynyt haastamaan Arxilia vieraskentällä, vaan hävisi vieraskentällä selvästi 52-82 (34-42). Pounds lukeutui jälleen joukkueensa tehopelaajiin 14 pisteen, viiden levypallon, kolmen syötön ja yhden riiston saldollaan. Maristas Coruna on sarjassa toiseksi viimeisenä.
Ottelutilastot

Pelanderin ja Kesäsen loistopelit laiha lohtu

Ruotsin liigassa Sofia Pelanderin 10 pisteen ja 10 levypallon tupla-tupla oli laiha lohtu, kun Norrköping romahti kotonaan Visbylle 44-79 (28-45). Norrköping onnistui päätösneljänneksellä tekemään vain kaksi pistettä. Pelander oli joukkueensa selkeä ykkösnimi. Tappiosta huolimatta Norrköping on sarjassa neljäntenä.
Ottelutilastot

Vilma Kesäsen KR on taistellut viime aikoina loukkaantumissuman kanssa ja se joutui selviytymään Snäfellia vastaan seitsemän pelaajan rotaatiolla. Snäfell otti ottelusta 89-81 (53-42)-voiton. Kesänen ahkeroi hienosti koko ottelun heittäen 19 pistettä ja koristellen tilastojaan myös kahdella levypallolla ja syötöllä. Viidennen peräkkäisen tappion myötä KR putosi sarjassa neljänneksi.
Ottelutilastot

Lähde: Koripalloliiton tiedote

Kaikki jääkiekon MM-kisoista: matsit ilmaiseksi, sarjataulukko, otteluohjelma…