Miesten I divisioona B:n puolivälieräparit selvillä

© Kuva: Ilari Isotalo

Miesten Divari-B:n pudotuspelirupeama pyörähtää käyntiin keskiviikkona täydellä neljän ottelun kierroksella. Puolivälierien ottelupareina kamppailevat Tapiolan Honka ja Äänekosken Huima, PeU-Basket ja Hyvinkään Ponteva, Raiders ja Karkkila sekä Munkkiniemen Kisapojat ja Raholan Pyrkivä.

Divari-B:n viimeiset runkosarjaottelut pelattiin sunnuntaina, mutta sarjan kahdeksan joukkueen kärki erottui muista jo ennen päätöskierrosta. Runkosarjan voittajaksi ylsi vakuuttavan sisääntulon divisioonaan tehnyt nousijajoukkue Tapiolan Honka ja kakkospaikalle kiilasi perniöläinen PeU-Basket.

Pudotuspeliviivan alle jäivät Ura Basket, Espoo Basket Team, Jyväskylän Weikot sekä toistamiseen sarjajumboksi sijoittunut PuHu Juniorit.

Divisioonan ottelut jatkuvat keskiviikkona, kun sarja mestaruutta lähdetään havittelemaan neljän otteluparin voimin. Puolivälierävaiheessa jatkopaikka irtoaa kahdella voitolla, mutta finaalipaikkaan ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

Tapiolan Honka – Äänekosken Huima
Kaksikymmentä voittoa ja vain kaksi tappiota kauden aikana kerännyt Honka saa ottelusarjassa vastaansa kahdeksanneksi sijoittuneen Huiman, jolla on tilillään yhdeksän voitettua ottelua. Hongan isännöimä avausottelu pelataan Tapiolan liikuntahallissa klo 20.00.

PeU-Basket – Hyvinkään Ponteva
Perniöläisjoukkue PeU-Basket ansaitsi 18 voitollaan runkosarjan toisen sijan ja kohtaa puolivälierässä Hyvinkään Pontevan. HyPo ylsi yhdeksällä voitolla runkosarjan seitsemänneksi. Joukkueet kohtaavat Pernion liikuntahallissa klo 18.30.

Raiders Basket – Karkkila
Järvenpään Koripalloseuran ja Keravan Kori-80:n yhdistelmäjoukkue Raidersin ensimmäinen kausi Divari B:ssä johti 16 voittoon ja runkosarjan kolmannelle sijalle. Raiders saa vastaansa viime kaudella välieriin asti yltäneen Karkkilan, joka tahkosi runkosarjassa 13 voittoa. Ensimmäinen kohtaaminen nähdään Järvenpään liikuntahallissa klo 19.00.

Munkkiniemen Kisapojat – Raholan Pyrkivä
Neljännessä otteluparissa kamppailevat neljänneksi ja viidenneksi sijoittuneet MuKi ja Raholan Pyrkivä. Viime kaudella välierässä kaatunut MuKi nappasi runkosarjasta 16 voittoa Raholan pysytellessä kintereillä 15 voitolla. Odotettavissa on tasainen avauskamppailu, kun pallo nousee ilmaan klo 19.00 Munkkiniemen yhteiskoululla.

Lähde: Koripalloliiton tiedote