Korisliigassa pelattiin perjantaina kaksi ottelua. Seagullsin voittoputki sai jatkoa ja Korihait nousi pois jumbosijalta.

Lapuan Kobrat ja Helsinki Seagulls tarjosivat jälleen melkoisen jännitysnäytelmän, joka ratkesi tälläkin kertaa viime hetken kolmen pisteen heittoon. Nyt onnekkaampi oli lopussa Seagulls lukemin 81–82 (35–39).

Seagulls ja Kobrat pelasivat runkosarjassa sikäli erikoisesti, että kaikki ottelut päättyivät vierasvoittoon.

Perjantaina vierasjoukkue Seagulls johti ottelua lähes alusta loppuun. Kobrat siirtyi vasta 19 sekuntia ennen päätössummeria ensimmäistä kertaa johtoon, kun Larry Anderson donkkasi läpiajon päätteeksi. Seagullsin pelastajaksi nousi kylmähermoinen Wayne Blackshear, jonka kolmonen kuusi sekuntia ennen loppua oli lopulta voiton arvoinen.

Myös joukkueiden edellinen kohtaaminen Helsingissä ratkesi viime hetken onnistuneeseen kolmoseen. Tuolloin Kobrien Jussi Turja oli vieraiden sankari.

– Koripallo on tällaista. Kun otteluiden ratkaisu venyy viimeisille sekunneille, kumpi vaan voi selviytyä voittajana maaliin. Tällä kertaa se oli Seagulls. Nämä ovat varmasti yleisölle nautinnollisia otteluita. Mutta tällä kertaa meille tämä ei ollut oikein kivaa, Kobrat-luotsi Nenad Stefanovic puhalteli Korisliigan sivuilla.

Kobrat joutui ottelussa heti alusta alkaen takaa-ajajaksi. Sitkeästi kotijoukkue kuitenkin pysyi Seagullsin kannoilla läpi kamppailun. Suurimmillaan vierasjohto kävi 13 pisteessä.

Kobrat suorastaan dominoi ottelun levypalloja, 41–28. Heittoprosentit sen sijaan olivat Seagullsin eduksi.

Kobrien tehokkaimmat olivat Jaron Hopkins (23/7/4s/3r) ja Anderson (16/6). Myös kapteeni Lauri Toivonen (10/8/3s) taisteli esimerkillisesti.

Seagullsin paras oli etenkin päätösjaksolla tukun tärkeitä koreja tehnyt takamies Juwan Staten (19/2/3s). Tuukka Kotti (15/6/3s/3t) ja entisessä kotisalissaan pelannut Chris Ortiz (14/6) suoriutuivat perjantai-illastaan kiitettävästi. Ottelun ratkaissut Blackshear (13/2) tuskaili heittotarkkuutensa kanssa.

– Paransimme pelaamistamme paljon tiistain Kotkan-reissusta, siihen voi olla tyytyväinen. Emme kuitenkaan saaneet lopussa ratkaisua aikaan. Itseni ainakin pitää paljon parantaa, en ole tyytyväinen suoritukseeni. Kova heitto lopussa Blackshearilta, onnittelut siitä, Kobrien Khalil Small (10/4) totesi niukan tappion harmitus kasvoillaan.

Seagullsille voitto oli jo kuudes peräkkäinen. Voitollaan helsinkiläisjoukkue kasvatti eroa pudotuspeliviivan alapuolelle jo neljään voittoon, kun yhdeksäntenä olevalla Kobrilla on enää jäljellä kuusi ottelua. Samalla Seagulls saavutti sarjataulukossa edellään olleen Kouvolan Kouvot.

– Olen todella tyytyväinen, että lähdemme bussiin sarjapisteet mukanamme. Pudotuspelien kannalta todella tärkeät pisteet. Kobria vastaan tosiaan pelasimme runkosarjassa mielenkiintoisen sarjan, pelkkiä vierasvoittoja ja pari kunnon trilleriä, Seagullsin päävalmentaja Mikko Larkas hymyili.

– Emme päässeet tänään kunnolla juoksemaan kenttää, koska emme saaneet oikein levypalloja. Täytyy sanoa, että emme noilla levypallolukemilla voittoa välttämättä ansainneet. Olimme nyt ehkä enemmän onnekkaita kuin hyviä.

Kobrat janoaa keskiviikkona voittoa paikallisottelussa Kauhajoella. Seagulls pelaa seuraavan kerran keskiviikkona kotiparketillaan Pyrintöä vastaan.

Korihait otti suoran sarjapaikan kannalta arvokkaan vierasvoiton

Uudenkaupungin Korihait jätti ainakin toistaiseksi sarjataulukon jumbosijan kaatamalla Kouvolassa Kouvot koriluvuin 77–87 (35–48).

Kouvolan-ryöstöreissu nosti Korihaiden voittosaldon yhdeksään. Sarjan viimeisenä olevalla Kaarinan Ura Basketilla voittoja on kasassa kahdeksan.

Ensimmäisellä puoliajalla Korihait esitti lähes kauden parastaan. Etenkin Brandon Conley ja Bryan Coleman nautiskelivat hyökkäyspäässä tilasta. Kaksikko mätti puoliaikataukoon mennessä yhteensä 29 pistettä. Kouvot puolestaan hukkasi pelivälineen kahden jakson aikana yhdeksän kertaa.

Toisella puoliajalla vierasjoukkue vain lisäsi pökköä pesään. Korihait käväisi parhaimmillaan jo 25 pisteen johtoasemassa. Kouvot ei pystynyt Korihaiden vireeseen tällä kertaa vastaamaan ja näin sarjapisteet matkasivat Uuteenkaupunkiin.

Kotijoukkueen synkän illan valopilkku oli Brian Asbury (21/6/3s). Korihailta Coleman (21/1) ja Conley (17/6/3s) täyttivät tilastojaan komeimmin. Myös kapteeni Marius Van Andringa oli jälleen hyvässä heitossa (20/1).

Kouvoilla on nyt kasassa 16 voittoa 24 ottelusta. Matkaa pudotuspelien kotietuun on kahden voiton verran. Kouvot matkaa seuraavaksi keskiviikkona Joensuuhun. Korihait isännöi keskiviikkona sarjakärki Salon Vilpasta.