Daniel Janssonin valmentama OrangeAcademy Ulmin kausi Saksan ProB-liigassa päättyi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Kausi oli nuorelle joukkueelle kasvuprosessi.

Bundesliigaseura Ratiopharm Ulmin akatemiajoukkue putosi viime kaudella ProA:sta ja aloitti tällä kaudella uuden projektin nuorten pelaajien kanssa ProB-sarjasta. Runkosarjassa OrangeAcademy raivasi tiensä pudotuspeleihin ollen eteläisen lohkon seitsemäs, mutta kausi päättyi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella.

– Lähdimme kauteen niin nuorella joukkueella, että tiesimme edessä olevan kasvun paikka ja taistelu, ja niinhän se oli. Kaiken kaikkiaan pojat kasvoivat kauden aikana silmissä. Eritoten meidän 2001 syntyneiden poikien runko. Näin ollen kausi täytti tavoitteensa hyvin, Jansson arvioi kautta Koripalloliiton tiedotteessa.

OrangeAcademyn erityisenä vahvuutena oli tällä kaudella puolustuspelaaminen, sillä joukkueelle tehtiin vähiten pisteitä. Toisaalta joukkue teki myös kolmanneksi vähiten pisteitä.

– Tiesimme, ettei meillä ollut korintekomielessä hirveästi tulivoimaa, ja joukkueen tavoitteena oli puolustaa yhdessä paljon paremmin kuin aiemmin. Siinä onnistuimme kaiken kaikkiaan hyvin paria notkahdusta lukuun ottamatta. Päästimme koko sarjassa vähiten koreja ja muutamassa muussakin puolustustilastossa olimme ykkösiä. Teimme siitä tavaramerkkimme.

OrangeAcademy on nojannut pääosin omiin nuoriin pelaajiin, mutta tällä kaudella joukkue teki pienen poikkeuksen tuoden mukaan kesken kauden yhden amerikkalaispelaajan.

– Joulun alla tuli ikävä neljän ottelun jakso, jossa hävisimme kolme matsia viimeisen sekunnin korilla. Se kieltämättä nakersi poikien itsetuntoa ja siihen hätään hankimme myös yhden amerikkalaispelaajan täydentämään joukkuetta. Tämän jälkeen tulikin pitkälti voittoja ja loppujen lopuksi seitsemäs sija, joka antoi sitten kovan vastuksen pudotuspeleihin.

Pudotuspeleissä vastaan tuli pohjoislohkossa toiseksi sijoittunut LOK Bernau. OrangeAcademy taisteli itselleen voiton omassa kotiottelussaan, mutta Bernau vei ottelusarjan nimiinsä 2-1.

– LOK Bernau on äärimmäisen hyvä jengi ja hävisimme heille selvästi, koska he olivat parempia. Aiheutimme heille kuitenkin vuoden 2019 ensimmäisen tappion. Toki se mahdollisuus, että pelasimme kolme tasaista ja kovaa peliä heitä vastaan, antoi jälleen todella arvokkaita minuutteja ja sekunteja jokaiselle nuorelle pelaajalle. Mielestäni pelasimme myös taas kauden parasta korista tuossa pudotuspelisarjassa, eli siihen nähden ihan positiivinen luku kirjassamme.