Chicago Bulls tiedotti viime yönä, että Lauri Markkanen on poissa kokoonpanosta loppukauden ajan. Markkanen jätti edellisen pelin Toronto Raptorsia vastaan kesken puoliajalla.

Markkanen kävi ottelun jälkeen torontolaisessa sairaalassa testeissä korkean sykkeen ja uupumisen vuoksi. Bullsin tiedotteen mukaan kaikki testitulokset ovat toistaiseksi normaaleja, mutta lääkintätiimi on suositellut varmuuden vuoksi lisätestejä seuraavien 10-14 päivän ajalle.

– Pelaajiemme terveys pitkässä juoksussa on organisaatiomme tärkein prioriteetti, Bullsin koripallotoimintojen varajohtaja John Paxson kommentoi seuran tiedotteessa Koripalloliiton mukaan.

– Jatkamme Laurin tilanteen seuraamista ja työskentelemme lääkintätiimin sekä lääkäreiden kanssa tarjotaksemme hänelle kaiken tarvittavan avun.

Bullsilta ovat aiemmin loppukauden sivussa Chandler Hutchison ja Wendell Carter. Otto Porterin ja Zach LaVinen pelaaminen on niin ikään epävarmaa loppukauden osalta.

Bulls hävisi viime yönä Portland Trail Blazersille kotikentällään 118-98. Chicagolaisilla on kautta jäljellä enää kuusi runkosarjaottelua, koska joukkue ei tule pääsemään pudotuspeleihin asti.

Markkanen teki toisella kaudellaan NBA:ssa keskimäärin 18,7 pistettä ja 9,0 levypalloa.

Yön muissa otteluissa Stephen Curry (28/10) ja Kevin Durant (28/9) johdattivat Golden Staten voittoon Memphisistä. Paul George oli Oklahoma Cityn tehomies 31 pisteellä Indiana-voitossa. Devin Bookerin 50 pistettä eivät riittäneet Phoenixille Washingtonia vastaan ja Utah jätti Lakersin vaille mahdollisuuksia.

NBA:n viime yön tilastot:
Chicago-Portland 98-118
Memphis-Golden State 103-118
Oklahoma City-Indiana 107-99
Phoenix-Washington 121-124
Utah-Lakers 115-100