Miesten I divisioona B:n ensimmäisellä välieräkierroksella Honka kaatoi MuKin kotonaan ja Raiders haki vierasvoiton PeU-Basketista.

Tapiolan Honka lähti ensimmäiseen välieräotteluunsa Munkkiniemen Kisapoikia vastaan vahvasti repäisten eron kymmenessä minuutissa jo 18 pisteeseen. Honka vartioi koriaan tiiviisti ja laittoi hyökkäyspäässä palloa koriin vastustajaa paremmalla prosentilla.

MuKi onnistui kaventamaan eroa, muttei päässyt enää peliin mukaan kotijoukkueen marssiessa voittoon lukemin 77-56 (49-22).

Avausvälierän ykköstykki oli Honka-sentteri Tuomas Ebeling, joka urakoi 21 pisteen ja 14 levypallon iltapuhteen. Jouko Järvinen (11/12/10) säesti komealla tripla-tuplallaan.

Kisapoikien taistelijasielu Joonas Timonen upotti ottelussa 15 pistettä, joista yhdeksän syntyi kaaren takaa.

Perniössä PeU-Basket jäi ailahtelevasti edenneessä ottelussa niukasti Raiders Basketin jalkoihin luvuin 88-93 (44-38).

Raiders puski avauserässä päälle pistein 19-33, mutta heti seuraavalla neljänneksellä PeU-Basket nousi ohjaksiin pussittaen 25 pistettä ja sallien vieraille vaatimattomat viisi pistettä. Toisella puoliajalla johtoasemasta käytiin kovaa kamppailua ja lopulta ottelu ratkesi Raidersin hyväksi Derylton Hillin onnistuneilla vapaaheitoilla.

Hill oli joukkueensa tehokkain sekä pisteiden että levypallojen valossa tilastoiden näyttävät 27 pistettä ja 21 levypalloa. Joukkuekaveri Jordan Jacks teki oman osuutensa upottamalla 19 pistettä ja tarjoillen seitsemän syöttöä.

Perniön riveistä jenkkilaituri Remond Brown sekä joukkueen nuori takamies Leevi-Matias Taimela pussittivat 23 pistettä mieheen.

Seuraava välieräottelu pelataan perjantaina klo 19.00, kun MuKi kohtaa Hongan kotikentällään. Toinen välieräpari kohtaa lauantaina klo 18.00 Peu-Basketin matkatessa Raidersin vieraaksi Järvenpäähän.