Joensuun Kataja Basketin hurja maaliskuu päättyi kotitappioon hallitsevan Suomen mestarin käsittelyssä koriluvuin 65–69 (31–32).

Voitto oli Karhu Basketille jo kahdeksas peräkkäinen. Karhu Basket joutui tulemaan Joensuussa toimeen ilman syömähammastaan, Greg Manganoa.

Kataja Basketille ottelu oli peräti viides kahdeksaan päivään. Kaikkiaan Kataja pelasi maaliskuussa kymmenen Korisliiga-koitosta, joista voittoja tuli neljä.

Karhu Basketin vierasvoiton takasi loistavat viimeiset minuutit. Kauhajokelaisjoukkue vei ottelun viimeiset reilut neljä minuuttia tylysti 14–1.

– Tämä ei ollut kummaltakaan joukkueelta mitään häikäisevää korista. Pitäisi pyytää yleisöltä anteeksi sitä, miltä tuo näytti kentällä. Peli oli nihkeätä. Tänään sai pelata kovaa ja molemmat joukkueet turhautuivat, kun tuomarit eivät viheltäneetkään pilliin. Sen seurauksena prosentit laskivat, mikä teki ottelusta kaikkea muuta kuin kaunista. Voittoon olemme tyytyväisiä, Karhu Basketin käskyttäjä Jussi Laakso muotoili Korisliigan sivuilla.

Karhu Basketin onnistujat olivat Chris McKnight (17/8), Cameron Jones (15/7/4s), Rene Rougeau (12/12/4s/4r/5t) ja Okko Järvi (12/5). Jonesin onnistunut kolmen pisteen heitto vain 15 sekuntia ennen loppua ratkaisi sarjapisteiden kohtalon.

Katajaltakin oli sivussa muutama avainpelaaja, Daniel Mullings ja Tommi Huolila. Vincent Simpson (18/6) ja Topias Palmi (18/6) nousivat Katajasta esille. Myös Samuli Vanttaja (10/8) auttoi joukkuettaan hyvin.

– Tänään ei pelattu kaunista peliä. Pysyimme pelissä erityisesti alkuun mukana pelaamalla hyvää puolustuspeliä, mutta hyökkäyspäässä emme onnistuneet. Lopussa ottelu sitten kääntyi Karhulle ja se harmittaa, Katajan päävalmentaja Juha Sten totesi.

Kataja Basketin seuraava ottelu on keskiviikkona, kun vieraaksi saapuu toinen pohjalaisseura, Lapuan Kobrat. Voitokkaan maaliskuun pelannut Karhu Basket aloittaa uuden kuukauden keskiviikkona Tampereella.