Kymenlaakson paikallisvälieräsarja ratkesi sunnuntaina Peli-Karhujen voittoon. PeKa vei sarjan lopulta nimiinsä 3-1 ja otteluparin viimeisin koitos Jatke Areenalla oli jo selvää hallitsevan mestarin komentoa.

Kymenlaakson paikallisvälieräsarja päättyi Peli-Karhujen voitonjuhliin Jatke Areenalla saldolla 3-1. Kotkalaisten komennossa käyty ottelu päättyi lopulta selviin korilukuihin 77-94 (31-44). Hallitseva mestari uusi viime vuoden finaalipaikkansa, Kouvottaret jatkaa kauttaan puolestaan vielä pronssiottelun merkeissä.

Peli-Karhut siirtyi kuskin paikalle heti avausjakson aikana. Vierasjoukkue sai pidetty Kouvottaret jakson puolesta välistä alkaen pisteettömänä, mikä takasi kovatempoisille sinipaidoille yhdeksän pisteen runin ja johdon heti alkuun.

Jalkoihin jäi Kouvottaret myös toisenkin jakson aikana. PeKa jaksoi pitää kovaa pelitempoaan yllä, sekä puolustaa kurinalaisesti. Kotijoukkueen puolustukseen palaaminen ei sujunut yhtä jouhevasti, mutta tyylikkäästi PeKa myös pelasi omissa hyökkäyksissään: palloa liikuteltiin epäitsekkäästi ja vapaita pelaajia etsittiin maltilla. Etenkin väkivahva Brittany Starling aiheutti päänvaivaa kouvolalaisrivistölle, eikä fyysinen sentteri montaa kertaa korin alta erehtynyt saadessaan itsensä asemiin. Puoliaikaan mennessä Starlingille oli suotu jo 18 pistettä.

Ottelun puoliajan huili ei tuonut enää lisää virtaa kotijoukkueelle, vaikka neljännen virheen rasittama Starling penkitettiin. Raskaan pudotuspeliurakan läpikäynyt Kouvottaret alkoi näyttää väsähtäneeltä, eikä PeKa hellittänyt tahtiaan. Vieraat repivät parhaimmillaan jo 24 pisteen johdon, jonka lisäksi Kouvottarien kirikamppailua latisti PeKan hurmokselliset kaukoheitot, jotka upposivat jo nyt kaikkien pelaajien toimesta korin perukoille.

Päätösjaksolla Kouvottaret jaksoi vielä prässätä koko kentältä ja pakottaa palloa pussiin Taeler Deerin onnistumisten kautta, mutta hallitsevan mestarin moottori ei enää hyytynyt, kun eteen oli annettu jo turvallinen etumatka. Loppuminuutit olivat enää numeroiden kaunistelua ja PeKan voitonjuhlien odotusta.

Roope Mäkelän joukkue pysyi hyvin pelisuunnitelmassa ja voitto ratkesi onnistuneen toteutuksen ansiosta.

–Teemamme oli levypallot, sillä kahdessa aiemmassa ottelussa olemme hävinneet niissä selkeästi ja tähän huutoon saimme nyt vastattua. Sulkeminen on yksi koripallon perusasioita ja sitäkin aloimme nyt tekemään. Olin luottavainen, että pärjäämme, jos saamme toteutettua näitä teemoja. Meillä on kuitenkin paljon juoksuvoimaa ja henkilökohtaista taitoa hyökkäyspäädyssä. Laajalla rintamalla saimme tänään onnistumisia, etenkin haluaisin nostaa esiin Minna Stenin ja Laura Lehtorannan, jotka molemmat saivat hyviä onnistumisia hyökkäyspäädyssä. Uskoimme meidän pelaamiseemme ja pelitapaan, Mäkelä päätti Koripalloliiton tiedotteessa.

Peli-Karhut säkitti lopulta yhteensä 11 kolmen pisteen heittoa, Kouvottaret onnistui tässä sen sijaan kuudesti. Kolmen sekunnin alueelta vierasjoukkue tykitti myös suuremman tilin tehden 48 pistettä Kouvottarien 32 vastaan. Lisää voimaa olisi Kouvottaret kaivannut myös vaihtopenkin puolelta, josta apuja tuli vain kolmen pisteen verran. PeKa sai täältä tulitukea 13 pistettä. Ottelun levypallot jakautuivat tasan.

– Hävittiin ensimmäinen puolikas korin alla. PeKa pelasi hyvin sisään ja vahvasti siellä. Toisella puolikkaalla puolestaan vastustaja laittoi hyvästä liikkeestä kaukoheittoja sisään. PeKa heitti tänään selkeästi meitä paremmin. En tiedä johtuiko tappio väsymyksestä vai siitä, ettei tänään vain ollut meidän päivämme, vaikea sanoa. Nostan kaikille pelaajille hattua, ei olisi monikaan varmasti uskonut kesällä, että olemme neljän parhaan joukossa, Kouvottarien päävalmentaja Mika Hartonen kiitteli joukkuettaan lopuksi.

Peli-Karhujen tehokone pisteiden puolesta oli lopulta pitelemätön Brittany Starling, joka nosteli 25 pistettä ja repi kahdeksan levypalloa. Takakentän puolelta onnistui jälleen vauhtikaksikko Brooke McCarty (17/5/8s) sekä Linda-Lotta Lehtoranta (15/4/5s). Kovaa työtä etenkin puolustuspäässä suoritti Daniela Wallen (13/8/5s).

Kouvottarien voitonnälkäisin oli Taeler Deer, joka suoriutui iltapuhteesta ilmiömäisesti viimeistellen triplatuplan (22/11/12s). Tupla-tuplan latoi hyvässä vireessä ollut Claire Lamunu (18/13) ja kovat pisteet tauluun latoi niin ikää isot minuutit uurastanut Camille Zimmerman (23/7).

Naisten Korisliigan pronssiottelu pelataan Hyvinkään Pontevan ja Kouvottarien välillä ensi lauantaina 13.4. klo 17.00 Martinhallissa.

Catzin ja Peli-Karhujen finaalisarja alkaa puolestaan perjantaina 12.4. klo 18.30. Ottelu pelataan Karhuvuoren urheilutalossa ja se on katsottavissa Elisa Viihde Sport -kanavalta.