19-vuotiaiden tyttöjen mestaruus ratkesi trillerissä – ”Ei jättänyt varmasti katsojia kylmäksi”

19-vuotiaiden tyttöjen SM-sarjan ratkaiseva loppuottelu päättyi Tapiolan Hongan niukkaan 66-65 (36-21) -voittoon Helmi Capitalsista Honkahallissa.

Finaalisarja sai arvoisensa päätöksen, kun kaksi taitavaa ja erinomaisesti valmennettua joukkuetta otti mittaa toisistaan aivan viimeisillä sekunneille saakka. Noin kahdeksan sekuntia ennen loppua Capitals tuli kolmosella kahden pisteen päähän 65-63.

Honka sai kulutettua aikaa, kun Noora Markkasta rikottiin 0,8 sekuntia ennen loppusummeria. Markkasen ensimmäinen vapaaheitto meni ohitse ja toinen sisään. Capitals sai vielä kahden pisteen korin aikaiseksi, mutta se ei riittänyt, kun Honka juhli Suomen mestaruutta pisteen erolla.

– Onnellinen ja ylpeä olo meidän tytöistä. Meillä on huikea sakki nuoria naisurheilijoita, jotka ovat oikeasti panostaneet koripalloon ja kovalla työllä ansaitsevat tämän. Ottelu oli tyttökorista parhaimmillaan, joka ei jättänyt varmasti katsojia kylmäksi, Hongan päävalmentaja Susanna Strömberg kertoi.

Hongan voiton pistenaisina kunnostautuivat Noora Markkanen (20/6), Alexandra Ailus (12/9/7 syöttöä) ja Henna Sandvik (11/3). Capitalsilta Nea Felt ja Latifa Amzil pussittivat 13 pistettä.

Lähde: Koripalloliiton tiedote