Kreetan Heraklionissa lauantaina käynnistyvissä koululaisten MM-kisoissa Suomea edustavat koripallossa Mäkelänrinteen lukion tyttöjen sekä poikien joukkue.

Tytöt pelaavat samassa kolmen joukkueen lohkossa Libanonin ja Irlannin kanssa. Poikien neljän joukkueen lohkon muut joukkueet ovat Belgia, Tanska ja Luxemburg. Tyttöjen valmennuksesta vastaa Pekka Salminen ja poikien Janne Hänninen.

Joukkueiden pelaajat ovat 01-syntyneitä tai nuorempia. Sekä tyttöjen että poikien joukkueen pelaajat koostuvat eri pk-seudun seurajoukkueiden pelaajista. Tyttöjen joukkueen runko koostuu Salmisen mukaan pitkälti samoista pelaajista kuin 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue.

– Meillä on mielenkiintoinen joukkue tyttöjen puolella. Vastustajista on ennakkoon vaikea sanoa mitään. Vuosien varrella vastaan on tullut monenlaista vastustajaa. On ollut sekä perinteisiä koulujoukkueita että eurooppalaisia huippuakatemioita. On hienoa viedä suomalaista koripallon huippuosaamista jälleen maailmalle, avaa Pekka Salminen Koripalloliiton sivuilla.

– Kansainvälisten otteluiden merkitystä ei voi koskaan aliarvioida, joten pelit ovat todella tärkeitä, kun pääsemme pelaamaan erilaisia vastustajia ja koripallokulttuureita vastaan, kertoo poikien valmentaja Janne Hänninen.

Koululaisten MM-kisat päättyvät pitkäperjantaina 19.4.

Suomen joukkueet:

Tytöt: Seura Pojat: Seura
Janette Aarnio HBA Jose Botti HNMKY
Alexandra Ailus Honka Veeti Helakorpi Honka
Cia Eklöf HBA/Ringside Elias Leskinen HBA
Annika Hyttinen Honka Santeri Makkonen PuHu
Wilma Kivekäs EBT Kalle Koponen Sykki
Awak Kuier HBA Aarni Korkiatupa HBA
Noora Markkanen Honka Iiro Tuomi HNMKY
Emerita Mashaire HBA/Ringside Eepi Tuononen Raiders
Viivi Palomäki HBA Roni Vuori HyPo
Ebba Pekonen HBA
Saga Ukkonen HBA
Silja Viita HBA