Korisliigassa pelattiin lauantaina kolme ottelua ja voitot kirjattiin BC Nokialle, Karhulle ja Katajalle.

Selkä seinää vasten pelannut BC Nokia piti pudotuspelipaikan suhteen avaimet omissa käsissään voittamalla kotiparketillaan KTP-Basketin 101–89 (45–41). Näin ollen BC Nokialle riittää pudotuspelipaikkaan voitto tiistain päätöskierroksella Helsinki Seagullsin vieraana.

Mikäli Lapuan Kobrat kompastuu omassa kotiottelussaan Kaarinan Ura Basketia vastaan, ei BC Nokian tarvitse edes voittaa omaa otteluaan. Kahdeksanneksi jälleen noussut BC Nokia on voiton lapualaisjoukkuetta edellä, mutta Kobrat on tasapisteissä joukkueista edellä keskinäisten otteluiden myötä.

– Todella mieluinen voitto. Nyt on tosi hyvä mahdollisuus hakea tiistaina voitto ja päästä pudotuspeleihin. Meiltä tasaisen vahva peli, jossa ei tullut pitkiä huonoja vaiheita. Hyvä ilme koko pelin ja heittokin upposi tosi hyvin. Oli kiva pelata, kymmenen pistettä tehoillut nuori Antti Ahonen iloitsi Korisliigan sivuilla.

Ilman Donte Thomasia otteluun lähtenyt KTP-Basket menetti lauantaina otteensa puolivälierien kotietuun. Mikäli Joensuun Kataja Basket voittaa runkosarjan viimeisen ottelunsa kotikentällä Kauhajoen Karhu Basketia vastaan, jää KTP sarjataulukon viidenneksi.

– Ei tässä selittely auta, jos näin pelataan, niin tulos on tämä. Nokia pelasi tosi miehekkäästi ja kiva nähdä nuoria poikia pelaamassa. Nokia oli kovassa heitossa ja pisti vahvoja kolkkeja säkkiin ja teki pisteitä tasaiselta rintamalta. Meillä oli vaikeuksia saada puolustuksellisesti minkäänlaista ryhtiliikettä aikaiseksi, KTP:n käskyttäjä Tomi Kaminen harmitteli.

BC Nokia oli ottelussa johtoasemassa lähes alusta loppuun asti. Ottelun ratkaisi BC Nokian vahva kolmas neljännes, jolloin kotijoukkue pussitti peräti 34 pistettä.

BC Nokialta löytyi kuusi pelaajaa, jotka ylsivät kaksinumeroisille pistelukemille. Sentteri Sean O’Mara (23/10) pelasi parhaan ottelunsa pitkään aikaan. Aapeli Alanen (18/7/4s) ja Juan Davis Jr. (17/11) olivat tehokkaita. Tripla-tuplaa kutitellut Niko Mattila (14/6/10s) pyöritti nokialaisten peliä hyvin mallikkaasti.

– Vihdoin ehjä peli. Olen onnellinen aloitusviisikon tekemästä työstä ja siitä nälästä, mitä he näyttivät. Heidän plus­–miinus-tilastot on kaikilla plussalla. Aina kun oli vaikeaa, niin pistimme viisikon kentälle ja he hoitivat homman kuntoon. Antti Ahonen on sillä tiellä, jonka hän on vuosien varrella työnteolla ansainnut. Tie on pitkä, mutta voimme vain nauttia ja katsoa, että mihin poika lentää, BC Nokian päävalmentaja Tero Vasell maalaili.

KTP:n parhaat olivat Kevin Langford (19/8) ja Juho Lehtoranta (18/4).

– Todella kirvelevä tappio meille. Kaikki kunnia Nokialle. Meidän puolustus oli aivan luokatonta ja he olivat meitä jatkuvasti askeleen edellä. Näin tärkeässä ottelussa olisi pitänyt pystyä parempaan puolustamiseen, Lehtoranta vaati.

BC Nokia lähtee siis metsästämään tiistaina pudotuspelipaikkaa Helsingistä. Maanantaina kotiottelunsa Korihaita pelaava KTP-Basket taas toivoo, että Kataja häviää tiistaina Karhu Basketille.

Siipirikkoinen Seagulls hyytyi lopulta Kauhajoella

Hallitseva Suomen mestari Kauhajoen Karhu Basket otti kuin ottikin lopulta selvän kotivoiton Helsinki Seagullsia vastaan lukemin 83–65 (38–40). Karhu Basketille kotivoitto oli 13. peräkkäinen.

Lopputulos varmisti samalla sen, että Seagulls on runkosarjan seitsemäs. Kun Karhu Basket on jo aiemmin varmistanut sarjataulukon toisen sijansa, niin joukkueet lyövät seuraavan kerran Kauhajoella yhteen perjantaina puolivälieräsarjan merkeissä.

– Toivotaan, että saamme pelaajia terveeksi ennen pudotuspelien alkua. Se on aina toivottavaa, että joukkueet pääsisivät ratkaisuotteluita pelaamaan parhaalla mahdollisella pelaajistollaan, Seagullsin Mikko Larkas toivoi.

Kauhajoelle Seagulls matkasi ainoastaan yhden ulkomaalaisvahvistuksen voimin. Sivussa olivat kokoonpanosta Alex Vaenerberg, Chris Ortiz, Juwan Staten ja Alex Ruoff.

Seagulls kuitenkin pelasi nuorella kokoonpanollaan hyvin ennakkoluulottomasti. Karhu Basket otti ottelun haltuunsa vasta päätösjaksolla, jonka kotijoukkue veikin varsin tylyin lukemin 24–6.

Karhu Basketin tehomiehet olivat Cameron Jones (20/5) ja maaliskuun pelaaja Rene Rougeau (16/12/8s/4r/3t). Seagullsin parhaat olivat Timo Heinonen (19/6), Tuukka Kotti (15/8/3s) ja Wayne Blackshear (19/12/3s/3r).

Karhu Basket päättää tiistaina runkosarjansa Joensuussa. Seagulls isännöi tiistaina BC Nokiaa.

Kataja otti kotiedun omiin käsiinsä

Joensuun Kataja Basket nousi ennen viimeistä runkosarja otteluaan sarjataulukon neljänneksi kaadettuaan Turussa Kaarinan Ura Basketin lukemin 87–112 (46–49).

Kataja nousi voitollaan sarjataulukossa ohi KTP-Basketin. Mikäli Kataja voittaa tiistaina kotisalissan Kauhajoen Karhu Basketin, pääsee joensuulaiset puolivälieriin kotiedun turvin.

Ura Basketille tappio tiesi sitä, että sarjanousijan on voitettava viimeinen ottelunsa tiistaina Lapualla, jos Ura haluaa välttää karsintaottelut. Uran jumbosijan välttäminen vaatii myös Korihaiden tappiota maanantaina Kotkassa. Uralla on vierasotteluissa pitkä voitottomien otteluiden putki, sillä edelliset 13 kamppailua ovat Uran vieraillessa päättyneet kotivoittoihin.

Ura taisteli jälleen hieman vajavaisella kokoonpanolla Katajaa vastaan hyvin. Toisella puoliajalla sisuuntunut Kataja meni kuitenkin menojaan.

Uralta onnistuivat Jesse Perry (17/1), Stephen Croone (18/6/3s) ja Eldar Skamo (15/6). Katajan ykkönen oli kauden parhaan ottelunsa pelannut Kevin Bracy-Davis (33/9). Adrian Diaz (25/3) ja Ilari Seppälä (18/5/9s) suoriutuivat niin ikään erinomaisesti.