Lahti Basketball avasi miesten I divisioona A:n finaalit suvereenilla voitolla nujertaen LoKoKo Bisonsin Lahti Energia Areenalla selkein numeroin 82-52 (49-30).

Lahti lähti miesten Divari-A:n ensimmäiseen loppuotteluun kovalla intensiteetillä ja jyräsi Bisonsin yli avauserässä luvuin 27-14. Toisella neljänneksellä vahvaa tekemistä jatkanut kotijoukkue venytti johdon jo 19 pisteeseen ja puoliajalle lähdettiin numeroissa 49-30.

Ottelun toisella puoliskolla Loimaan biisonilauma heräsi taistelemaan, mutta Lahti löi vieraille luun kurkkuun jättäen Bisonsin viimeisellä jaksolla vain kuuteen pisteeseen. Lahtelaismiehistö rynni avausfinaalin voittoon lopulta numeroin 82-52.

– Valmistauduttiin hyvin tähän peliin ja toteutettiin kentällä niitä asioita mitä sovittiin, Lahden päävalmentaja Petri Velling kiteyttää Koripalloliiton tiedotteessa.

Lahden ykkösskoraaja oli 27 pistettä paukuttanut Henry Pwono (27/4). Kovia tehoja kotijoukkueelle latoivat myös Aleksanteri Ahola (19/9/4s), Sami Ikävalko (12/1/4s) sekä ottelussa eniten levypalloja kahminut Jarred Jones (9/11). Bisonsin tehoista vastasi amerikkalaiskaksikko Marcus White (16/5) ja Alex Foster (13/8).

Lahtelaisten katse on voiton jälkeen heti seuraavassa ottelussa.

– Nyt tärkeää on lyhyt muisti. Otetaan hyvät asiat mukaan ja tarkennetaan tekemistä. Bisons tulee varmasti todella kovaa torstaina, Velling kommentoi.

Finaalisarja jatkuu torstaina Loimaan liikuntahallissa klo 18.30 alkavassa ottelussa.